Duško Marković, nosilac liste “Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović”, posjetio je Bijelo Polje u sklopu kampanje za predstojeće parlamentarne izbore i tom prilikom poručio da će na izborima pobijediti ubjedljivije nego ikad, a anticrnogorsku opoziciju poslati u političku prošlost.

Marković je kazao da Bijelo Polje čuva i afirmiše slobodnu, istinsku i prosperitetnu Crnu Goru.

“Ovdje smo najbolje vidjeli da je sjever vrijednost Crne Gore, koji joj doprinosi i koji je brani od svakog nasrtaja. Ovdje baštinimo onu vrijednost koja se zove međunacionalni sklad, na kojoj se temelji naša budućnost. Vrijednost koju potvrđuju vjekovi i decenije iza nas”, istakao je Marković.

 

On je ocijenio da su prigovori opozicije koji se odnose na to kako Vlada vodi proces evropske integracije neutemeljeni, paušalni i ne odgovaraju realnosti.

“Složena situacija u samoj EU nametnula je ograničenja i u politici proširenja, ali i pored toga – sa svake evropske adrese i uglas – ocjenjuje se da će Crna Gora biti prva naredna članica Unije!”, rekao je Marković.

On je istakao da to potvrđuju sprovedene reforme u Crnoj Gori, konsolidovane finansije, ekonomski rast, demokratski napredak, i unutrašnja spremnost Crne Gore da bude dio razvijene Evrope.

“Mi smo radili, realizovali planirano i obećano, u vašem Bijelom Polju, ugovorili smo 55 miliona investicija za 3 godine. Oni su primali funkcionerske plate i bojkotovali Parlament, kritikovali bez osnova i odgovornosti, opstruirali napredak Bijelog Polja i Crne Gore”, rekao je Marković.

Zamjenik predsjednika DPS, istakao je da u Crnoj Gori ima mjesta za sve.

“Nijednog građanina, nijednog našeg člana – nijesmo pitali u koju crkvu ide i kojem se bogu moli. Poštujemo i crkvu i vjernike. U Crnoj Gori ima mjesta za sve, i tako će ostati dok je ove politike, i dok je ovakve Crne Gore”, naveo je Marković.

On se osvrnuo i na anticrnogorsku opoziciju i naglasio da će pobjeda DPS biti ubjedljivija nego ikad.

“Mi svaki svoj rad krećemo ispod crnogorske zastave, sa brigom o svakom našem građaninu ma koje vjere i nacije bio. Oni kreću sa tuđim zastavama i brineći o tuđim interesima. Zbog toga ćemo mi pobijediti ubjedljivije nego ikad, a njih poslati u političku prošlost!”, zaključio je Marković.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve