Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković: Mandić nastavlja da zastupa Srbiju i Crkvu Srbije

''Ponaša se kao i kad je bio u opoziciji''

Ovaj podanik se ponaša, kao zvanični predstavnik Srbije! Ovi naši mulavi ćute, kazala je potpredsjednica Liberalne partje Jelena Marković, povodom posjete šefa crnogorskog parlamenta Andrija Mandić Srpskoj crkvi u Mađarskoj.

„Mandić nastavlja da se ponaša kao i kad je bio u opoziciji, zastupa Srbiju i Crkvu Srbije. Ovo pokazuje on ne može izaći iz tog svog ideološkog okvira i ako pokušava prevariti domaću i inostranu javnost, a prije svega međunarodnu zajednicu. Samo treba gledati šta radi, a ne šta govori jer njegove riječi su bezvrijedne. Zato ponovo upozoravam EU, SAD i NATO da ne zatvaraju oči pred ovim što nam se dešava i da jasno kažu da Mandić nije prihvatljiv za njih, i da preduzmu korake kako informacije NATO-a ne bi došle u njegove ruke“, poručila je Marković.

Istakla je da imamo ključne ljude na državnim pozicijama kojima nije stalo do interesa Crne Gore i njenog put ka EU.

„Imamo predsjednika Milatovića koji se savija pred Vučićem i koji daje primat tuđoj crkvi, Crkvi Srbije, to se jasno vidi i oni to ne mogu da sakriju jer previše su u obavezama prema Vučiću. Vidi se kome daju primat, a ovi naši podanici su u službi Crkve Srbije i Vučića i Porfirija. Šta očekivati od nekog ko je državljanin Srbije i onog ko je pokušao državni udar u CG za koji mu se sudi. Zar taj čovjek može predstavljati Crnu Goru u njenom interesu? Pa naravno da NE! EU i međunarodna zajednica ne smiju na ovo da ćute jer je prekršen Ustav i zakoni Crne Gore“, zaključila je Marković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve