Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Marković: Jelica i Marko u grču brane nešto što niko ne napada, a žele da se zatre sve crnogorsko

Potpredśednica Liberalne partije Jelena Marković reagovala je na Twitteru povodom današnje izjave profesorice UCG Jelice Stojanović koja je kazala da je srpski jedini jezik u Crnoj Gori i predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačević koji je ustvrdio da je ovj grad izvorište srpskog jezika

Potpredśednica Liberalne partije Jelena Marković reagovala je na Twitteru povodom današnje izjave profesorice UCG Jelice Stojanović koja je kazala da je srpski jedini jezik u Crnoj Gori i predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačević koji je ustvrdio da je ovj grad izvorište srpskog jezika.

“Zamolila bih Jelicu i Marka, koji su “poreklom Crnogorci”, a sada u ulozi predstavnika Republike Srbije u Crnoj Gori, da makar zbog svojih predaka koji su zborili crnogorski, nosili crnogorske kape i ordenje, pa i zbog Ustava, i vaših rođaka i komšija Crnogoraca, da se sa poštovanjem odnosite prema crnogorskom jeziku, za koji bi trebalo da znate u kojoj mjeri je poslužio Vuku Karadžiću na koga se pozivate i da nikada nije zaživio u vašoj matičnoj državi Srbiji ( naročito pravilo ,,Piši kao što govoriš”), a da ne govorimo o dijalektu”, poruila je Marković.

Ona je podśetila da su najveći protivnici Vukove reforme bili tzv. ,,učeni Srbi” i Crkva, na čelu sa mitropolitom Stratimirovićem.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
10.07.2023-15:51 15:51

Ja i vecina Niksicana gorovi Crngorskim jezikom, a ovaj debil svetosavski koji si na prevaru i sa kriminalcima iz BG , spc, i cuvenim Dakom ratnim profiterom si dosao slucjano na vlast, cetgnicino glibava!!

BobZeković
10.07.2023-16:01 16:01

Konačno da se neko od POLITIČKIH DJELATNIKA stavi u odbranU CRNOGORKI I CRNOGORACA, CRNE GORE! Potpredsjednice LP CG, gospođo Marković hvala Vam u ime CRNOGORKI I CRNOGORACA, U IME CRNE GORE, što ste nas uzeli u zaštitu od NEMILOSRDNOG NEPRIJATELJA IZ SRBIJE I NEMILOSRDNOG NEPRIJATELJA SRBA-POREKLOM IZ CRNE GORE!! VOLE VAS VAŠI CRNOGORCI I CRNOGORKE IZ CIPCIJELE CRNE GORE!
JESMO I BIĆEMO KAO I UVIJEK, ZAJEDNO SA VAMA, KAMENT SPOTICANJA I BEDEM OTPORA NEMILOSRDNOM SRPSKOM NEPRIJATELJU U UNIŠTAVNJU SVEGA CRNOGORSKOG!E VIVA MONTENEGRO! E VIVA CRNOGORKE I CRNOGORCI I CRNOGORSKI NARODI!