Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

MANS: Poslanici da odbiju sramni predlog Zakona o porijeklu imovine

Ministar pravde u tehničkom mandatu Marko Kovač kazao da se devedesete godine ovim zakonskim rješenjem ne mogu obuhvatiti

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) pozvala je poslanike da odbiju Zakon o porijeklu imovine, kojim se, kako su kazali, legalizuje početni nezakonito stečeni kapital.

”Ministar potvrđuje da se neće oduzimati imovina stečena švercom devedesetih, zbog tehničkih problema, a i da ne bi opteretili tužilaštvo. Ratni d(r)ugovi”, naveli su iz MANS-a na Tviteru.

Podsjećamo, ministar pravde u tehničkom mandatu Marko Kovač saopšio je danas da su u toku su radni sastanci u Parlamentu, gdje poslanici u okviru Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu razmatraju opcije za korekcije zakona o oduzimanju imovine.

Istakao je da se devedesete godine ovim zakonskim rješenjem ne mogu obuhvatiti.

”Imamo pregršt tehničkih problema, a dodatno bi na taj način tužilaštvo opteretili i pitanje je da li bi moglo da se fokusira na stvarne slučajeve od kojih se rezultati očekuju.Ako neko da rješenja da možemo obuhvatiti taj period, tu smo da prihvatimo”, kazao je Kovač.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
23.02.2023-13:16 13:16

Svaka cast! Podrska!