Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

LP: Zajednička inicijativa liberala regiona za uvođenje elektronske narukvice za nasilje nad ženama

Kako su naveli, na Međunarodni dan žena snažno poručujemo da žene žrtve nasilja nisu same! Ustrajno stojimo u ovoj borbi

Fondacija Boris Divković, zajedno sa predstavnicama liberalnih političkih stranaka iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Sjeverne Makedonije pokrenula je zajedničku inicijativu za uvođenje elektronskih narukvica počiniocima nasilja nad ženama. Inicijativi se pridružila i Liberala partija Crne Gore koja će je inicirati prema državnim organima Crne Gore.

“Inicijativa je u Bosni i Hercegovini i Srbiji simbolično podnesena u susret 8. martu, Međunarodnom danu žena, dok se njeno podnošenje očekuje u narednom periodu i za Crnu Goru te Sjevernu Makedoniju, nakon usklađivanja inicijative sa zakonodavstvom tih zemalja”, saopšteno je iz Liberalne partije.

Kako su naveli, na Međunarodni dan žena snažno poručujemo da žene žrtve nasilja nisu same! Ustrajno stojimo u ovoj borbi.

“Inicijativa je aktivnost projekta “Regionalna gender konferencija” koji Fondacija Boris Divković implementira od 2020. godine, a koji ima za cilj zajedničko djelovanje na području Zapadnog Balkana na pitanjima borbe za ženska prava, kao i političkog osnaživanja žena u ovom regionu”, dodaju u saopštenju.

Iz LP ističu da su, u zajedničkoj inicijativi učestvovale su predstavnice Naše stranke u Bosni i Hercegovini, Pokreta slobodnih građana u Srbiji, Liberalne stranke Crne Gore on te Liberalne Demokratske stranke Sjeverne Makedonije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve