Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Liberalna partija Bar: Barani će bojkotovati popis i odoljeti pritiscima i prijetnjama

Ukoliko se, uprkos svemu tome, nadležni odluče da silom sprovode popis, građani Bara će, poručuju, isti bojkotovati.

Za održavanje najavljenog popisa stanovništva definitivno nema ni osnovnih uslova i on se mora odložiti, u suprotnom građani i građanke Bara bojktovaće održavanje takvog nakaradnog pokušaja popisa, saopštio je Opštinski odbor Liberalne partije Bar.

“Vlada Crne Gore i MONSTAT su se oglušili na sve argumente, pa čak i o rezoluciju Evropskog parlamenta koja navodi da popis ne treba održati, pa sve to ignoriše vodeći se očigledno agendom koju mora sprovoditi, a koja je skrojena izvan Crne Gore”, navodi Opštinski odbor Liberalne partije Bar.

Dodatno, ističu, javnost je obaviještena da u Baru ne postoji dovoljan broj prijavljenih popisivača, da je potrebno gotovo još dva puta više prijavljenih za efikasno sprovođenje popisa, te da nema osnovnih uslova za održavanje popisa u Bari ali i u većini crnogorskih gradova.

“Osim toga, potpuna netransparentnost procesa, odbijanje MONSTAT-a da dopusti kontrolu kakva je postojala na svim prijethodnim popisima stanovništva ali i stalno agresivno miješanje beograske politike i nacionalistička kampanja, navode na zaključak da popis ne može biti održan u ovom momentu te da isti mora biti odložen za nekoliko mjeseci”, navode Liberali.

Ukoliko se, uprkos svemu tome, nadležni odluče da silom sprovode popis, građani Bara će, poručuju, isti bojkotovati.

“Isto tako, građani ne treba da se obaziru na kampanju pritisaka i zastrašivanja od strane nadležnih, te mogu biti sigurni da ih niko ne može pozvati na odgovornost ukoliko odbiju da se popišu.  Takva sramotna kampanja prijetnji i sile prema građanima neutemeljena je u zakonu i naići će na snažan otpor među svim slobodnim ljudima, naročito u gradu pod Rumijom”, zaključuje LP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve