Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Leković: Nenezić da pita DPS gdje mu danas bio kvorum

Leković kaže da su na prošlom zasijedanju jasno stavili doznanja da ''više nećemo izigravati lutkarsko pozorište pred praznom skupštinskom salom''

Skoro godinu dana je barska opozicija zbog opšteg interesa davala kvorum vladajućoj većini u barskom parlamentu i time u političkom životu održavala jednu potpuno raštimovanu družinu koja sa druge strane ni najmanje nije imala zahvalnosti kao ni sluha za brojne predloge, sugestije, dopune i zaključke iste ove opozicije, za kojom danas prolivaju političke suze zbog nedolaska na sjednicu lokalnog parlamenta, kazao je Momčilo Leković, odbornik Demokrata u SO Bar.

“I baš danas, kada je na dnevnom redu trebala da bude samo jedna tačka odnosno rasprava o odluci Barske plovidbe da kupi trajekt “AF Franceska”, neko se dosjetio da bi bilo zgodno da se ovaj momenat iskoristi i za izbor direktora dva najveća barska preduzeća, barskog Vodovoda i Komunalnog preduzeća, čime je odmah u startu obesmislio najvažniju tačku današnjeg dnevnog reda”, dodaje on.

Leković kaže da su na prošlom zasijedanju jasno stavili doznanja da “više nećemo izigravati lutkarsko pozorište pred praznom skupštinskom salom”.

“Danas, gospodine predsjedniče Skupštine Neneziću, nijeste imali kvorum, ne zbog opozicije, već zbog toga što su Vas iznutra politički “izbušili” Vaši najbliži koalicioni partneri koji se očigledno ne slažu sa Vašom politikom ili možda borbom za opšte dobro koje ističete. Oni Vas respektuju taman onoliko koliko im treba da izglasaju svoje odluke, izaberu direktore, sekretare, pri čemu se tu zaustavlja svaki njihov respekt prema Vama. Budite svjesni da kada nešto Vi pokrenete, a oni nisu dio toga, da će Vas na sve načine rušiti, baš ovako kako su Vas danas ostavili da se preznojavate u praznoj skupštinskoj sali, bez kvoruma i bez podrške”, istakao je Leković.

Dakle, njih (DPS), smatra Leković, treba da pitate “gdje Vam je danas bio kvorum, a ne da pravite teorije zavjere i odbornicima opozicije lijepite epitete “zajapurenih””.

“Reklo bi se iz moje perspektive da se istorija ponavlja, kako sam svojevremeno dobronamjerno savjetovao prošlog predsjednika barskog parlamenta, tako savjetujem sada i Vas: ko sa DPS-om tikve sadi i za kvorum mora da se znoji. Danas ga nijeste imali, sjutra možda hoćete, ali generalno to Vas samo vodi u dalju neizvjesnost, političku marginalizaciju i značajan pad podrške koji će se gotovo sigurno dogoditi ukoliko Vi nastavite da sarađujete sa DPS-om koji se polako, ali sigurno komplet iz Podgorice seli u Spuž”, zaključio je Leković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve