Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Lekić: Očekujem dogovor do 15. septembra, nijesam dobio ponudu za mandatara

Lider Demosa o formiranju novog skupštinskog rukovodstva i vlade

ider Demosa Miodrag Lekić kazao je da nije dobio nikakvu ponudu za mjesto mandatara za sastav nove vlade.

– Nemam nikakvu ponudu, moguće u nekom neformalnom obliku da se to nekad pomene. Ako bih dobio ponudu, dao bih prednost svima ostalima i ne bih trčao i borio se. Vrlo ću se ozbiljno odnijeti prema tom predlogu, ali dokle on ne bude konstituisan, vrlo ću rado glasati za neko rješenje koje bude većinsko – kazao je on gostujući na Radio Televiziji Crne Gore.

On smatra da je olako prihvatanje premijerskog mjesta u ovakvom stanju u društvu čin neozbiljnosti i neodgovornosti.

Odgovarajući na pitanje koliko ćemo čekati izbor skupštinskog rukovodstva i vlade, i koliko će još biti sastanaka, on je kazao da bi taj proces trebalo da se zaokruži i definiše 15. septembra.

– Napravljen je pomak dalje, da li se prešlo u jednu kvalitativnu fazu kada možemo govoriti o konrketnim rezultatima u smislu do kraja osmišljavanja – objektivno nijesmo – kazao je Lekić.

On je kazao da je to jedan veliki poduhvat i prirodno rješenje koje je izostalo onda kad je trebalo – poslije 30. avgusta.

– To je velik poduhvat i prirodno rješenje koje izostalo onda kad je trebalo – prije dvije godine. Dakle imali smo dva eksperimenta i ova većina koju neki zovu bivša većina, ona je izborna većina i pitanje je da li ta većina uopšte postoji. Samim okupljanjem se pokazalo da postoji i u tom pogledu je napravljen jedan pomak – kazao je Lekić.

Kazao je da potencijalna 44. vlada može da uradi više nego dvije prethodne.

– Ova vlada ako se konstituiše na pravi način i ako se formira na način adekvatan ima izglede – ocijenio je Lekić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miralem
06.09.2022-22:42 22:42

Sta cete sa Vojvodom Cetnickim MANDICEM —NEPRAVILNO TI SA 0,000215 % PODRSKE OCES FOTELJU A MANDA SA 14% I GUBI POZICIJU VI STE KA ONAJ NAS MATEMATCAR  -STO MANJE ZNAS VISE SI POPULARNIJI!