Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Kusovac: Apsolutno neutemeljena Krivokapićeva tvrdnja o transparentnosti Vlade

Kako je dodao, Vlada i četiri ministarstva nijesu ažurirali Vodič o SPI (na šta ih obavezuje Zakon)

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić prekjuče je na premijerskom satu ponovo javno iznio tvrdnje o navodnoj visokoj transparentnosti njegove Vlade. Uvid u portale Vlade i ministarstava ukazuje da je tvrdnja apsolutno neutemeljena, valjda se to sad zove “proskula”, saopštio je danas bivši šef Vladinog biroa za odnose sa javnošću Srđan Kusovac.

“Zakon o SPI propisuje u čl. 12 da je organ vlasti dužan da objavi 11 informacija. Ni apostolska Vlada ni jedno njeno ministarstvo ne poštuje zakon! Najbliže tome su ministarstva: javne uprave, zdravlja, pravde, kapitalnih investicija i unutrašnjih poslova. Najgore je 4-ministarstvo Vesne Bratić“, naveo je Kusovac na Twitter-u.

Kako je dodao, Vlada i četiri ministarstva nijesu ažurirali Vodič o SPI (na šta ih obavezuje Zakon).

“Vlada ne objavljuje redovno spisak zarada, ni Vlada ni jedno ministarstvo nemaju objavljen plan rada, na spiskovima javnih funkcionera u više ministarstava su još prethodni ministri… U obesmišljavanju suštine Zakona o SPI prednjače MVP, koje ne objavljuje sve informacije kojima je odobren pristup, što Zakon propisuje, već informacije o tome da je pristup odobren, ali ne uvijek i samu informaciju, i MFISS, koje objavljuje nečitke, dakle beskorisne akte”, istakao je Kusovac.

On je naveo i da je pronalaženje informacija o “4-ministarstvu” noćna mora.

“Postoji portal tog 4-ministarstva, ali je to praktično samo portal prosvjete (uz jedan link na nauku). Postoje i portali 4 ex ministarstva iako ona više ne postoje! Ne zna se ko u 4-min šta radi. Informacije ni za lijek”, naglasio je Kusovac.

Ukazao je da je Vlada Crne Gore od 2013. do 2020, po nalazima četiri NVO iz država regije, bila najtransparentnija vlada u regionu.

“U ’zarobljenoj državi’ smo ispunjavali gotovo sve obaveze. Nažalost nije bilo sistema, moralo se ’na gurku’ ali je išlo. U ’oslobođenoj državi’ – samo ’proskule’ “, zaključio je Kusovac.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
27.03.2021-17:01 17:01

G-dine Kusovac..Vi ste visoki intelektualac..a oni–apostoli jedna vulgarna..nacisticka organizacija..Tu je problem..oni se intelektualcima ismijavaju a na drugu stranu sve ruse crnogorsko..jer su dobili zato milione..i rade kao Gestapo..a vi i Djukanovic nista ne razumijete..da su to uzasni primitivci i nacisti koji zele vase glave..Kako to ne shvacate..drugi potez ce biti..izlazak iz NATO savez..trece..ukidanje nezavisnost drzave CG..

Kako to ne shvacate..drzava CG je u opasnost..Alarm br 1……………