Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Kriza vlasti u Herceg Novom: Katić odlučuje o sudbini koalicije!

DF-a, čija je funkcionerka Simonida Kordić otpuštena sa radnog mjesta, jasno i kategorično ponavljaju da je takva odluka neligitimna i udarac na koalicionu vlast u Herceg Novom

Kojem koalicionom partneru će predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić dati za pravo, Novskoj listi ili Demokratskom frontu, pitanje je koje postavlja portal Radio Jadran?

Po povratku sa Molitvenog doručka iz Vašingtona Katića je dočekao “vruć krompir”, izmjene u kabinetu, pod čijom ingerencijom je, po Odluci koju je potpisao potpredsjednik Opštine, Miloš Konjević, Kancelarija za međunarodnu saradnju. Tom Odlukom ukinuto je mjesto rukovoditeljke Kancelarije, Simonide Kordić.

Enigmu, da li je Katić ovlastio da u njegovom odustvu Konjević 5. februara napravi takvu radikalnu izmjenu Pravilnika o sistamtizaciji i organizaciji radnih mjesta, može riješiti samo on. Premda je, kako saznajemo Konjević dobio punomoć. Da li i za ovo?

S druge strane, iz DF-a, čija je funkcionerka Simonida Kordić, jasno i kategorično ponavljaju da je takva odluka neligitimna i udarac na koalicionu vlast u Herceg Novom.

Simonida Kordić foto Radio Jadran

Katić se još ne oglašava, pa nijesmo mogli od njega ni dobiti odgovore, kao ni potvrdu da li su mu četiri odbornika DF-a uputili zahtjev da Simonidi Kordić vrati radno mjesto i Kancelariju za međunraodnu saradnju.

Ni Kordić nije bila precizna i kaže za Radio Jadran da nije važno jesu li dostavili odbornici pismeno ili usmeno svoj stav Katiću:

– Nije bitno da li je pismeno ili usmeno. Jasno je da iza tog stava stoje svi odbornici Demokratskog fronta. To nije nikakvo naročito čudo. Sada očekujemo da će predsjednik Katić povući tu nelegalnu, protivpravnu odluku, donijetu u njegovom odustvu – ističe Kordić smatrajući da svako treba da snosi posljedice ovakvog političkog akta i udarca koji bi mogao da naruši koalicioinu vlast.

Ona, inače, kaže, da i dalje dolazi redovno na posao, da Kancelarija funkcioniše normalno. Čak joj je danas i odobren jedan međunarodni projekat.

Bigović neupućen

Demokratski front u lokalnom parlamentu ima četiri odbornika, a jedan od njih je i predsjednik Skupštine, dr Miloš Bigović. Za razliku od tvrdnji Simonide Kordić da su “normalno svi odbornici DF-a istog stava” da Katić treba da suspenduje Odluku koju je potpisao Miloš Konjević, on kaže:

Milos Bigović foto Radio Jadran

– Ništa oko toga ne znam, nisam u toku, to svi znaju. Nisam upoznat sa detaljima. Jedino pouzdano mogu reći da će SO biti u redovnom terminu u aprilu, kada je i planirana da se održi. Ko će doći, hoće li biti većine, vidjećemo – kaže Radiju Jadran, Bigović.

On dodaje da je od prvog momenta odbijao, zbog prezauzetosti, sve sastanke kada ga pozovu, te da prosto “ne želi da učestvuje u toj priči”, mada sjutra, ipak, planira da pođe do Opštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve