Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Želimo prijateljske odnose sa Jermenijom, njihovim narodom i kulturom

Kako je saopšteno iz Vlade, Krivokapić je istakao da je spreman da se intenzivira diplomatski dijalog na najvišem nivou, budući da od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dvije države do sada nijesu realizovane premijerske posjete

Želimo prijateljske odnose sa državom, narodom i kulturom sa kojima su, u bliskoj prošlosti, građani Crne Gore imali značajne odnose, poručio je premijer Zdravko Krivokapić tokom današnjeg sastanka sa ambasadorom Jermenije u Crnoj Gori, sa sjedištem u Pragu, Ašotom Ovakimjanom.

Kako je saopšteno iz Vlade, Krivokapić je istakao da je spreman da se intenzivira diplomatski dijalog na najvišem nivou, budući da od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dvije države do sada nijesu realizovane premijerske posjete.

“Krivokapić je rekao da se raduje predstojećoj predaji akreditiva ambasadorke Crne Gore Dragice Ponorac predsjedniku Jermenije, a koja je predviđena za 25. maj, kao i da bi trebalo u tekućoj kalendarskoj godini prigodno obilježiti značajan jubilej – petnaestogiodišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Jermenije”, navode u Vladi.

Predsjednik Vlade uputio je riječi saosjećanja i podrške visokom predstavniku Jermenije, zbog napora koje tamošnja Vlada i sve institucije te države ulažu kako bi se izborili sa pandemijom koronavirusa.

“Krivokapić je istakao da se cijeli svijet, pa i Crna Gora i Jermenija nalaze u vremenu velikih izazova, ali da se nada de će iz evidentne humanitarne krize cijelo čovječanstvo izaći uspješno i sa još jednim velikim iskustvom koje sve subjekte uči da se moraju unapređivati i razvijati politike koje se temelje na solidarnosti, uzajamnoj pomoći i razumijevanju”, dodaju u Vladi.

Ovakimjan je istakao da Jermenija sa Crnom Gorom ima tradicionalno dobre odnose, ali da želi da ih vrati na nivo na kom su nekada bili, te da je vrlo spremna da u budućnosti saradnju sa Crnom Gorom osnaži i obogati.

“Mišljenja smo da postoji obostrana želja, interes i prostor da sarađujemo, posebno u oblasti ekonomije, kulture i obrazovanja”, naglasio je ambasador Jermenije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve