Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Krivokapić studentima FPN u Banjaluci: Najveći kvalitet je znanje

Premijer Krivokapić je, između ostalog, studentima kazao da politika treba da se vodi na način da bude etična, te da obezbijedi sve ono što predstavlja kvalitet

U okviru prve zvanične posjete Bosni i Hercegovni, predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić održao je predavanje na banjalučkom Fakultetu političkih nauka na temu ”Etika i politika”.

Premijer Krivokapić je, između ostalog, studentima kazao da politika treba da se vodi na način da bude etična, te da obezbijedi sve ono što predstavlja kvalitet.

„Najveći kvalitet je znanje. Možete sve da izgubite i mnogi su kroz svoju istoriju gubili bogatstvo i moć i snagu, ali jedino što im niko nije mogao oduzeti, to je znanje. Zato je glavni zadatak svake politike, da obezbijedi dovoljan kvalitet znanja, kako bi kroz znanje mogli svi da osjetimo prosperitet u svim oblastima, i u medicini, i u inženjerstvu, i u pravnim i političkim naukama i u filozofiji. Jer jedino znanje je moć“, kazao je premijer Krivokapić.

Kako se navodi u saopštenju, predsjednik Vlade rekao je da je politika razdvojena od etike i da to može da svjedoči na osnovu mnogobrojnih primjera od 30. avgusta do danas.

„Vidjećete jednu licemjernu politiku, jednu nedosljednost, nepricipijelnost i kako je Makijaveli rekao „Cilj opravdava sredstvo“. To je najgori odnos koji se može desiti u političkim relacijama. Znam da živimo u vremenu kad je interes dominantan. Ali taj interes mora da uvažava druge. Gdje je onda etika, šta se sa njom desilo? Mislim da političari treba da se prosvijetle“, kazao je premijer Krivokapić.

On je saopštio i da je problem u Crnoj Gori što postoji blokada pravnog sistema.

„Pored zarobljene države, imate i zarobljeno pravosuđe. Zbog toga što neko nije zadovoljan partijskim ili ličnim interesom, on blokira čitav sistem. U Crnoj Gori se nije desila politika, desio se narod, desila se izvorna demokratija. Zahvaljujući toj podršci naroda, ova Vlada traje. Što se tiče političara, oni bi nas najrađe prognali iz Crne Gore, međutim zasad im to ne može biti. Jer je narod shvatio da je ovo Vlada nade u bolju budućnost. Da li može to da traje? Trajaće do kraja mandata, jeste da će biti mučno, ali na muci se poznaju junaci. Na brojne optužbe, naš odgovor je tišina. Ne zato što ne znamo, već jer ne želimo da pravimo pozorište u kući“, kazao je premijer.

Krivokapić je poručio da Vlada ne želi da Crna Gora bude prepoznata ni po kriminalu ni po klanovima.

„Mi želimo da Crna Gora bude ono što je uvijek bila, časna i dostojanstvena. Želimo da Crna Gora bude građanska, demokratska i evropska država“, poručio je predsjednik Vlade.

Iz Vlade dodaju da je Krivokapić naglasio i da bi trebalo da se okrenemo budućnosti.

„Dovoljno smo propatili da se ponovo svađamo ni oko čega. Borimo da se da mladi ostanu u zemlji“, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve