Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Krivokapić: Izbori jedini izlaz iz bezakonja

Članovi predsjedništva su bili saglasni da takva politika mora da važi jednako za sve političke grupacije u Evropskom Parlamentu, ali i u svim državama članicama EU, jedan je od zaključaka

Izbori jedini izlaz iz bezakonja, poručio je počasni predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP) Ranko Krivokapić u toku učešća na prvoj sjednici Predsjedništva Partije evropskih socijalista u novom, 12. sazivu.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz partije,  usvojen planski dokument sa prioritetima za 2023. godinu.

“Imajući u vidu da je jedna od ključnih politika u sklopu tačke “Demokratija” bila vladavina prava diskutovano je o nultoj toleraciji za korupciju posebno u svijetlu afere “Qatargate” u Evropskom Parlamentu”, navodi se u saopštenju.

Članovi predsjedništva su bili saglasni da takva politika mora da važi jednako za sve političke grupacije u Evropskom Parlamentu, ali i u svim državama članicama EU, jedan je od zaključaka.

“Krivokapić je inicirao ideju za snažnim jačanjem Evropskog krivičnog prava – kroz PID direktivu koja bi povećala oblast ovlašćenja za EPPO – evropsku tužiteljku Koveši koja bi upravo ovaj slučaj mogla da iskoristi, ne za pravdanje nego za jačanje infrastruktura za obračun sa korupcijom u državama članicama EU”, istakli su iz SDP.

Isto zakonodavstvo bi, kako dodaju, važilo i za zemlje kandidatkinje u kojima se partije i njihovo rukovodstvo kupuje “političkom korupcijom i organizovanim kriminalom”.

“Ovakav proces će pomoći državama Zapadnog Balkana da prije ulaska u Evropsku uniju dobiju poštene i na fer i slobodnim izborima dobijene vlasti”, dodaju iz SDP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve