Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić i Abazović servirali gomilu LAŽI da bi TUKLI goloruke Cetinjane: Koktel, gumeni meci, snajperi…

Sve nebuloze možda najbolje ilustruju riječi Krivokapića koji kaže da je policija sprovela akciju za udžbenike, a u narednoj da će ispitati odgovornost pojedinih policajaca!? Kontradiktornost do maksimuma! To govori samo kakvo je gradivo iz udžbenika srpskog sveta koje nam prezentuju i sprovode Krivokapić, Abazović i predsjednik Skupštine Aleksa Bećić, privremeno na raspustu!

Premijer Zdravko Krivokapić i vicepremijer Dritan Abazović prethodnih dana uz logističku podršku režimskog koncerna Vijesti i njima bliskih medija prezentovali su niz gnusnih laži koje su poslužile da bi se goloruki građani Cetinja i njihovi gosti pretukli.

Ovom odlukom čelnici Vlade su se na neki način praktično osvetili Cetinjanima koji su prvi pokazali otpor kada su ih tokom zime neposredno i zvižducima dočekali. Ta osveta Krivokapića i Abazovića vrlo vjerovatno će ih koštati i pozicija u neko skorije vrijeme, jer sve se laži raskrinkavaju, a većina građana ih je pročitala.

Donosimo najdrastičnije laži Krivokapića i Abazovića koje su već argumentovane.

Molotovljev koktel – Vijesti se ”prosule”, slučaj zreo za ozbiljnu istragu  

Od nedjelje ujutro kada je počela akcija nastala je i spekulacija o objavi Vlade koja je plasirana preko Vijesti da je bačen Molotovljev koktel na policiju na Dvorskom trgu što je bio okidač za napad na građane koji su mirno protestovali protiv okupacije koju je naredio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić preko svog instrumenta – SPC. Laž o zapaljivom sredstvu razotkrila je, gle čuda, upravo TV Vijesti odnosno novinarka koja je u živom prenosu sa lica mjesta saopštila da nije bačen Molotovljev koktel. Alarmirala se javnost NVO sektor je tražio snimak jer je Uprava policije najavila snimanje događaja. Snimka u nedjelju bilo, a pojavila se slika koju je Abazović pokazao, a za koju se utvrdilo da je LAŽNA. Nastavio je Krivokapić koji je vrlo nesiguran rekao da ima sliku, ali da nisu provjeravali da li je lažna. Samo sat nakon njegove konferencije za medije Vijesti objavljuju snimak na kojem je navodno bačen Molotovljev koktel. I onda je uslijedio skandal koji bi trebalo da istraže i nadležni organi jer je došlo do uznemiravanja građana. Digitalno forenzički centar objavio je preciznu analizu i utvrdio da je snimak čak i montiran i da Vijesti i Vlada sprovode evidentno i koordinisano dezinformisanje javnosti.

Gumeni meci – Policija tvrdi jedno, ljekari ih demantovali

Tokom policijske akcije i u izvještajima medija pojavile su se informacije da je policija koristila gumene metke, što je zabranjeno, a u ovom slučaju predstavlja prekomjernu upotrebu sile. Policija se oglasila tvrdnjom da prilikom intervencija na Cetinju i upotrebe sredstava prinude, nije bilo upotrebe gumenih metaka i pozvala građane, da ukoliko neko posjeduje takva saznanja da ih obavijesti.

Iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije saopštili su da je na osnovu kontakta sa povrijeđenim građanima, dostupne medicinske dokumentacije, fotografija i neposrednog pregleda povrijeđenog građanina od strane člana Savjeta dr Aleksandra Mugoše, nesporno utvrdio da su određene povrede uzrokovane dejstvom gumenih metaka. Oni su podsjetili da su još 2015. preporučili da se upotreba gumene municije kao sredstva prinude do daljnjeg stavi van upotrebe. Sektorom bezbjednosti koordinira Dritan Abazović tako da je ova laž takođe raskrinkana vrlo brzo.

Snajper prvo “vidjeli” Vučić, Sarapa pa onda i Dritan 

Iako je u nedjelju bilo više desetina medija na terenu na Cetinju, a isto tako i Vladi bliski mediji nijesu vidjeli, niti čuli spekulacije o navodnom snajperu koji je bio postavljen da likvidira dva popa SPC dok kao iz filmova izlaze i bježe preko poljane. Taj snimak već je postao viralan i podsjeća na video igrice, ali kao i u svakoj takvoj priči sa nebuloznim scenarijem prvi se javi Vučić iz srpske prestonice, a to onda čak i napiše Porfirije na Instagramu. Priču o snajperu dodatno “režira” Predrag Sarapa popularno TV lice. Valja podsjetiti da je s Porfirijem razgovarao upravo Abazović, te da je nakon toga ispala nebulozna informacija koja je mogla da napravi nesagledive posljedice. Posebno je zanimljivo da su srpski mediji u subotu na naslovnicama najavili mogućnost napada na Porfirija. Još zanimljivije je da niko nije priveden niti saslušan zbog plasirane priče o snajperu.

Nijesu sve to jedine laži, jer ima još mnogo toga nejasnog. Od toga da su službenici odbijali naređenja, rušenju ustavnog poretka, tvrdnje o državnom udaru, kao i da država nema ništa sa organizacijom vjerskog obreda. Sva ova izuzetno ozbiljna pitanja su ostala na nivou spekulacija.

Sve nebuloze možda najbolje ilustruju riječi Krivokapića koji kaže da je policija sprovela akciju za udžbenike, a u narednoj da će ispitati odgovornost pojedinih policajaca!? Kontradiktornost do maksimuma! To govori samo kakvo je gradivo iz udžbenika “srpskog sveta” koje nam prezentuju i sprovode Krivokapić, Abazović i predsjednik Skupštine Aleksa Bećić, privremeno na raspustu!

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neko tamo
07.09.2021-07:21 07:21

Pijanduru,čupavog uličara,miškakesedziju i zeljka goveda tuziti pred sudom

Mne
07.09.2021-08:47 08:47

KRIVOKAPIĆ NIJE ZNAO ZA GUMENE METKE , SVE SU ISKOMPONOVALI ON I DRITKO OD LAŽNE TJ, FOTOMONTAZE KAO I LAŽNOG SNIMKA TOF KOKTELA SAMO DA BI IMALI POVOD DA BEZSRAMNO , NELJUDSKI NAREDE UDRI PO SVOM NARODU I SPROVEDU DESANT NA CETINJE , ZBOG DVA POPA IZ DRUGE DRŽAVE.
SRAM VAS BILI NESOJI, IZDAJICE, NIKO STE I NIŠTA ZA MENE OD DANAS, BAGRO!

Scepan
07.09.2021-08:52 08:52

Kad se Krivi napije rakije on vidi i ruzucaste slonove a ne samo molotove i snajpere..A Dritan Bazdovic vidi sve po potrebi zavisno od toga koliko mu se plati…Taj bi za pare prodo i djeda Selima sa opancima i cetnickom subarom…

sprmenost
07.09.2021-09:08 09:08

nauk nam je da smo drugi put spremni na teror bijelih slemova kao i ovih crnih kao i za malobrojne helikoptere. ali takodje da smo spremni i svjesni da nikad ne smijemo upotrijebiti silu osim ako nismo napadnuti, i da sve akcije treba snimati i imati pratnju samo za to. takodje upotreba dronova za izvidjanje i pracenje situacije je obavezna, kao i ometaca ako nam neko uspe para za neki neminovni portest. narod treba biti spreman jer zna sta ga ceka. ali nikad napasti bez razloga policiju cak i ako ona prva zapuca a ne ubije, jer ta zrtva ce… Pročitaj više »

Neko tamo
07.09.2021-09:12 09:12

Premijeru ostavite rakiju ona nije dobra za jetru

A ako bas necete ostaviteje dok ste premijer