Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivokapić – Cvijanović: Uklanjamo barijere za bolju saradnju zemalja regiona

Krivokapić je poručio da je Crna Gora spremna za turističku sezonu i pozvao građane Republike Srpske da ljetuju u Crnoj Gori

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, u okviru službene posjete BiH, sastao se sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Krivokapić je istakao da je cilj Crne Gore intenziviranje projekata iz domena saobraćajne infrastrukture sa zemljama regiona i u tom kontekstu ukazao na značaj izgradnje puta između Foče i Šćepan Polja, koji će dijelom finasirati Evropska unija. On je najavio pretvaranje četiri granična prelaza sa BIH u integralne prelaze.

„Naš cilj je da uklanjamo barijere i da doprinosimo sve boljim odnosima u regionu“, istakao je premijer.

Cvijanović je upoznala premijera Krivokapića sa političkom situacijom i postignućima tamošnje vlasti, te ukazala na značaj ukidanja putarine na dijelu saobraćajnice Meljine – Petijevići između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji. U tom kontekstu, još jednom je ukazano na značaj regionalnog pristupa i saradnje, posebno u dijelu otvaranja granica što će značajno doprinijeti ekonomskom oporavku i uspješnosti predstojeće turističke sezone. Premijer i predsjednica Cvijanović naglasili su da pandemiju drže pod kontrolom.

Krivokapić je poručio da je Crna Gora spremna za turističku sezonu i pozvao građane Republike Srpske da ljetuju u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Radivoje
25.05.2021-12:01 12:01

Vi ste novinari pokvareni, Jel ga ona drzi za ruku ili pridrzava.