Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Krapović sa Gradišnik: Jačanje odbrambene saradnje dvije zemlje

Krapović je kazao da su realizacija više donacija, kao i potpisivanje nekoliko sporazuma u toku godine, dokaz obostrane posvećenosti jačanju odbrambenih resursa, a sve u cilju pružanja adekvatnog odgovora na savremene bezbjednosne izazove

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se danas sa ambasadorkom Republike Slovenije u Crnoj Gori Bernardom Gradišnik, kao i novoimenovanim izaslanikom odbrane pukovnikom Ivanom Turnšekom.

Krapović je izrazio zadovoljstvo bliskim prijateljskim odnosima Crne Gore i Republike Slovenije.

“Istakao je da su brojni uspješno realizovani zajednički projekti u oblasti odbrane doprinijeli ne samo jačanju i modernizaciji kapaciteta naših vojski, već i snaženju međusobnog povjerenja”, saopšteno je iz Ministarstva.

Krapović je kazao da su realizacija više donacija, kao i potpisivanje nekoliko sporazuma u toku godine, dokaz obostrane posvećenosti jačanju odbrambenih resursa, a sve u cilju pružanja adekvatnog odgovora na savremene bezbjednosne izazove.

“On je istakao važnost zajedničkog učešća naših vojski u eFP aktivnosti u Letoniji, naglašavajući da će Crna Gora, kao kredibilna NATO članica, ostati posvećena konstantnom pružanju doprinosa međunarodnom miru i stabilnosti, u cilju jačanja kolektivne bezbjednosti”, navodi se u saopštenju.

Ambasadorka Gradišnik je čestitala ministru Krapoviću na imenovanju za ministra odbrana, ističući zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima na polju odbrambene saradnje dvije zemlje, ali i spremnost za jačanje iste u oblastima od obostranog značaja.

“Ona je naglasila da posvećenost održavanju i intenziviranju bilateralnih i multilateralnih odnosa dvije prijateljske zemlje šalju nedvosmislenu poruku o potrebi zajedništva i udruživanja kapaciteta u vremenu sve češćih bezbjednosnih izazova”, ističe se.

Sa novoimenovanim izaslanikom odbrane Slovenije, pukovnikom Turnšekom, sastao se i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve