Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Krapović: Krupnim koracima naprijed ka modernizaciji Mornarice Crne Gore

Prema njegovim riječima jedan jako dobar i sadržajan, bilateralan sastanak dvije delegacije i potpisivanje strateškog sporazuma između Republike Francuske i Crne Gore u oblasti odbrane

Veoma dobra i sadržajna posjeta Republici Francuskoj, prije svega prijem u Senatu Francuske gdje sam uzeo učešće u radu Komisije za spoljnu politiku i oružane snage kojim predsjedava uvaženi Senator Sedrik Peren, saopštio je ministar odbrane Dragan Krapović.

“Nakon toga posjeta Parlamentu Francuske, gdje sam uzeo učešće u radu Odbora za spoljnu politiku i oružane snage kojim je predsjedavao uvaženi gopsodin Gasijon i naravno posjeta Ministarstvu odbrane Francuske Republike i susret sa uvaženim kolegom Lekornuom, gdje smo imali tet-a-tet sastanak”, rekao je Krapović.

Prema njegovim riječima jedan jako dobar i sadržajan, bilateralan sastanak dvije delegacije i potpisivanje strateškog sporazuma između Republike Francuske i Crne Gore u oblasti odbrane.

“Takođe, imao sam priliku da posjetim i brodogradilište „Kership“ u Lorijenu gdje sam se iz prve ruke uvjerio u kapacitete samog brodogradilišta, dinamiku izgradnje patrolnih brodova i naravno ovo brodogradilište će biti jedan od naših potencijalnih partnera kada se radi o modernizaciji i opremanju prije svega Mornarice Vojske Crne Gore. Dakle, sve u svemu rekao bih da u ovim bezbjednosnim okolnostima i globalnim previranjima činimo značajne korake naprijed i modernizujemo naš odbrambeni sistem i našu Vojsku na pravi način”, naglasio je Krapović.

Dakle, dodao je on, sve u svemu jedna jako uspješna posjeta, na visokom nivou.

“Veoma sadržajni i prijateljski razgovori o veoma bitnim temama, naravno u okolnostima koje su poznate, dakle u okolnostima velikih bezbjednosnih izazova i globalnih previranja i smatram da smo jedan veliki korak napravili kada se radi o jačanju kapaciteta Vojske Crne Gore i naravno cijelog odbrambenog sistema, a posebno kada se radi o Mornarici Crne Gore. Grabimo krupnim koracima naprijed i dolaze bolji dani za Vojsku Crne Gore i sistem odbrane uopšte”, zaključio je Krapović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve