Subota, 11 Maja, 2024
Rubrika:

Krapović: DF i DPS hoće da realizuju kriminalni posao, a Carević pobjegao od istine

Krapović je u izjavi za CdM optužio predsjednika Opštine Marka Carevića (DF) da pobjegao od istine i od javne rasprave, te da da je na necrnogorski način izbjegao raspravu

Tenzije na realciji Demokrate-Demokratske Crne Gore u Budvi danas su kulminirale. Nekadašnji predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović (Demokrate) optužio je DF, da zajedno sa DPS-om i još nekim političkim subjektima žele da realizuju kriminalni posao u Budvi. Predsjednik Opštine Marko Carević Demokratama odgovara: Nije bitno šta govori, već ko govori!

foto Dan

Odbornici DF, DPS, SD i nezavisni odbornik Stevan Džaković glasali protiv dnevnog reda, tako da sjednica lokalnog parlmenta nije održana. Dvanaest odbornika i to osam iz Demokrata, tri iz Crnogorske partije i jedan Građanskog pokreta URA, zatražili su da se u dnevni red budvasnkog parlamneta nađe i zaključak o utvrđivanju mjera u cilju zaštite i unapređenja prostora, kojim bi bio poništen Protokol o donaciji koji je Carević zaključio sa turskom kompanijom “Mia investment”.

Krapović je u izjavi za CdM optužio predsjednika Opštine Marka Carevića (DF) da pobjegao od istine i od javne rasprave, te da da je na necrnogorski način izbjegao raspravu.

“Nije objasnio šta je mislio da postigne ovim protokolom. Činjenica je da su po ovom pitanju i završetka ovog kriminalnog posla glasali DF, DPS, SD i Džaković”, kazao je Krapović za CdM.

Napominje kako oni nijesu inicirali pitanje povjerenja niti su ovu sjednicu usmjerili ka rušenju vlasti.

“Htjeli smo da napravimo ogradu od onoga što se dogovara, da skrenemo pažnju institucijama koje se bave pranjem novca i finansiranjem terorizma da se ovdje ulaže novac sa više destinacija, novac čije porijeklo ne znamo”, tvrdi on.

Krapović je podsjetio da je po pitanju gradnje i završetka, kako tvrdi, ovog kriminalnog posla, jedan od lidera DF Andrija Mandić 2013. godine podnio krivičnu prijavu.

Carević je kratko za CdM kazao da nije važno šta govori, već ko govori.

Carević je, osim problema koje ima sa koalicionim partnerima, u posljednje vrijeme u fokusu javnosti i oko slučaja plaže Ploče. Kako mediji prenose, plaža Ploče čiji je do prošle godine zakupac bio Nebojša Carević, brat gradonačelnika Budve, još nije data u zakup. Plaža Ploče početkom maja radila je bez validne dokumentacije i važećeg ugovora,  što su tada utvrdile i nadležne inspekcije. Međutim, nakon toga, inspekcije nijesu preduzimale ništa drugo. Jednom riječju bezakonje.  

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve