Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Korijeni sistema poremećenih vrijednosti – politika ili dijagnoza

Navedena  iskustva upućuju na potrebu da u zakonsku regulativu  za upošljavanje javnih namještenika i funkcionera uđe i stavka o najrigoroznijoj psihijatrijskoj kontroli

Piše: Sreten Vujović

Imali smo prilike više puta da čujemo jednog poslanika kako za sebe tvrdi da se nalazi među 100 najpametnijih ljudi na planeti. To se odnosi i na ostale „eksperte“, koji su snagom volje  kadri pomjerati planine i kod kojih se zdrav duh ne nalazi u zdravom tijelu već „tijelo u zdravom duhu“!  Zato su Manastirstva prosvjete, nauke kulture, sporta i druga morala biti reducirana, jer je brojka planetarno „najpametnijih“ nekadašnjih Crnogoraca, i importovanih Srba, prevazilazila brojku najpametnijih na ostatku planete, što bi izazvalo ogroman poremećaj tržišta ideja, na globalnom nivou! Jedan od „najpoštenijih“ i „najpametnijih“ je Crnu Goru omrčio za preko 760 hiljada eura i sve svoje, liše kućnog ljubimca, zaposlio na najznačajnije  državne funkcije. Tako je sve počelo!

Onda su ostali (planetarno „najpametniji“) zaključiti da  treba ugasiti KAP, Duvanski kombinat, urnisati Željezaru (izigravajući i piromane i vatrogasce), ukinuti crnogorsku avio-kompaniju i osnovati novu, sa „nula eura“  investicija (čiji su gubici već sada enormni)! Razlika između prethodne i nove avio-kompanije je osim  astronomskih dugova, u rekordno kratkom vremenu, u tome što su kupili avion bez motora (računajući valjda na Premijerove super moći) i to što su kljun ponosnog orla stare kompanije skratili da se ne bi samopovrijedio! Inače od  njihovog „samoosvježenja“  broj samoubistava u Crnoj Gori je drastično porastao! Problem beznađa ili!?

Tako su povećali plate i penzije, zadužujući se gotovo milijardu, prije nego su postali vladari, a trostruko ili više uvećali cijene svih proizvoda, proćerali prestižne turističke poslenike, koji su umjesto ovđe investirali u Spajkovom  Beogradu na vodi! Ukinuli su i trajektnu liniju Kamenari-Lepetane,  kupivši kasnije  trajekt, određen da ide u staro željezo, deset puta skuplje nego što je koštao za upotrebu u topionicama starog željeza. Zatim su umjesto da „jedu banane“, jeli „kore“ a „banane“ bačali u more, iznajmljivali  „zabranjene“ trajekte i napokon ih kupili! Onda je došao trajekt „Ruka pravde“ (ispred koga automobili samo što ne padaju u vodu) koji je dobio ime po „genijalnoj izreci“   ulcinjskog „Solomona“, kolekcionara doktorskih titula, koje mu dodjeljuju čak i švajcarske turističke organizacije, a koje se lažno predstavljaju kao „prestižni univerziteti“. Sva sreća što je „Titanik“ potonuo, kako neko reče,  inače bi „brat Abaz“ i njega kupio za trajektnu liniju  Bar-Ancona!

Svjedoci smo iz svih ovih primjera  onemogućavanja razlikovanja realnog od irealnog, ometenosti logičkog rasuđivanja, ponekad sado-mazohističkih želja, gubitka vlastitog identiteta, kao podsvjesno voljne radnje… Kod sličnih osoba  san u budnom stanju postaje realnost slična onoj o  pomjernaju planina ili o duhu unutar koga egzistira materija! Takav izum bi suvim zlatom platile vojne velesile, jer bi se na taj način i struktura atoma  potpuno izmijenila; ono što je nutrina postao bi omotač, a ono što je omotač postalo bi jezgro! Atomska bomba bi bila nevjerovatno smiješno otkriće!

Dakle, sve nabrojano nas vodi do saznanja da takve osobe imaju savršene zaključke, koji su redovno izvedeni na osnovu  pogrešnih pretpostavki! Takav stav, i u životu i u politici, i u medicini se zove šizofrenija!

Navedena  iskustva upućuju na potrebu da u zakonsku regulativu  za upošljavanje javnih namještenika i funkcionera uđe i stavka o najrigoroznijoj psihijatrijskoj kontroli.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve