Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Konjević: Sastavljanje vlade Abazović pretvorio u cirkus, neka se izjasni i vrati mandat ako nema većinu

Prema njegovim riječima, najava njega i GP URA svake nedjelje imamo vladu naredne nedjelje

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević rekao da sastavljanje vlade pretvaramo u cirkus i da tome najviše doprinosi mandatar Dritan Abazović. On je poručio da ukoliko Abazović nema većinu za sastavljanje vlade, da vrati mandat.

Odgovarajući na spekulacije da će SDP-u u novoj vladi pripasti mjesto predsjednika Skupštine, Konjević kaže da to nije tačno.

“Svaki dan u medijima imate novu informaciju. Bojim se da sastavljanje vlade pretvaramo u cirkus i da tome najviše doprinosi mandatar. Mandatar Dritan Abazović dobio je mandat da sastavi Vladu. Ukoliko nema većinu za sastavljanje te vlade, treba da vrati mandat. Abazović treba da se izjasni – da li ima većinu za sastavljanje vlade. U tome je cijela priča”, rekao je Konjević novinarima u Skupštini nakon sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu.

Prema njegovim riječima, najava njega i GP URA svake nedjelje imamo vladu naredne nedjelje.

“To se očigledno ne dešava. Treba da saopšti da ne može da obezbijedi većinu u parlamentu za sastav vlade. Da vrati mandat ili da neki sastav vlade predloži. To su pitanja za Abazovića, a ne da svakog dana dobijamo 99 odsto netačne informacije”,

kazao je da Abazović želi da SNP bude u vladi.

“Mislim da Abazović postaje talac SNP. Neka raskrsti relaciju sa SNP-om i ukoliko želi da formira vladu, dobrodošao je. Ukoliko misli da mu neko drugi određuje sastav vlade, mislim da neće imati većinu u parlamentu”, naglašaa konjević.

Odgovarajući na pitanje da li to znači da ako u vladi bude SNP, da li bi u njoj bio SDP, Konjević odgovarada su oni za vladu od 49 poslanika.

“Zainteresovani smo, sa kim se god dogovorimo oko programa, prioriteta i ciljeva vlade, mi smo za to da budu u vladi. Ovdje jedino SNP bježi od programa, ciljeva i prioriteta vlade, da određuje ko može a ko ne bude u toj vladi. Pozivam kolege iz SNP-a i Abazovića da dogovorimo program i ciljeve vlade”, poručio je poslanik SDP-a.

Ukoliko želimo da od sedmice do sedmice “ovo pretvaramo u cirkus”, Konjević kaže da poziva Abazovića da vrati mandat.

“To nije ozbiljan pristup. Ili imate ili nemate većinu. Abazović je načinom na koji vodi pregovore pretvorio ovo u cirkus. Iz ovoga se mora izlaziti”, kazao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
05.04.2022-17:27 17:27

Od dolaska “OSLOBODILACA ” ne fali ni cirkusa ni cirkuzanata a glavni je mali “Čarli Caplin “