Četvrtak, 13 Juna, 2024
Rubrika:

Vlada: Luka Budva vraćena građanima

Sporazum o predaji državine Luke Budva će biti potpisan od strane kompanije Dukley Marina i Morskog dobra

Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj telefonskoj sjednici, usvojila Informaciju kojom se Luka Budva daje na upravljanje Morskom dobru.

U saopštenju dostavljenom medijima navodi se da Sporazum o predaji državine Luke Budva će, shodno Odluci, biti potpisan od strane Dukley Marina d.o.o Budva i Javnog preduzeća za upravijanje morskim dobrom Crne Gore.

“Prethodno je Vlada zadužila Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine da obrazuje komisiju za popis privremenih objekata u Luci Budva, kao i specijalizovane mehanizacije i opreme koja se nalazi u okviru Luke Budva za obavijanje djelatnosti nautičkog turizma”, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Navodi se da komisija je pristupila popisu 17. maja, te da je utvrđeno da ukupna tržišna vrijednost popisane imovine iznosi 663.462,44 eura.

“Iznos od 663.462,44 eura isplatiće se iz tekuće budžetske rezerve, dok će isti iznos biti refundiran od strane Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore nakon završetka ljetnje turističke sezone 2024. godine, a najkasnije do 01. oktobra 2025. godine”, naveli su iz Vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve