Postojeći ambijent ne daje dovoljno prostora da se o temi Zakona o slobodi vjeroispovijesti razgovara jezikom argumenata i ćinjenica, već trenutno, nažalost, prevladavaju emocije i veoma često pogrešno tumačenje zakonskih odredbi, kazao je zamjenik predsjednika Socijaldemokratske partije Raško Konjević na sjednici odbora te stranke u Rožajama.

Opštinski odbor SDP Rožaje je održao sjednicu

Kako je saopšteno iz SDP-a, Konjević je iskazao očekivanje da je najbolji put za otklanjanje svih nerazumijevanja dijalog i da ta stranka, kao demokratska i reformska partija, uvijek daje šansu i prednost razgovoru i civilizovanoj razmjeni argumenata.

“SDP je uvijek imala svoj jasan stav o svim važnim pitanjima. Tako je i ovim povodom taj jasan stav iskazala u više navrata, ali smo takođe uvijek spremni da pružimo podršku dijalogu i potrebi da se otklone nedoumice i smanji prostor za razne manipulacije kojima veoma često svjedočimo ovih dana”, rekao je Konjević.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji naglasio je da uvijek moramo imati na umu da je građanska, multietnička i multikonfesionalna Crna Gora kapitalno dostignuće našeg društva i da tu civilizacijsku vrijednost i stratešku prednost naše zajednce moramo čuvati u kakvom god političkom izazovu da se nalazimo.

“Poznato vam je svima naše zalaganje i za vladavinu prava, i za očuvanje vitalnih državnih resursa i za bolji ekonomsko socijalni status građana, kao i za snažne institucije koje jedine mogu biti garant održivosti i uspješnosti našeg zajedničkog državnog doma. Znate da smo svojevoljno napustili vlast jer smo nakon ispunjenja strateških državnih pitanja smatrali da se država mora graditi na snažnom osjećaju pravičnosti, države koja će jednako biti svih njenih građana i institucija koje neće biti servis partije već u funkciji poštovanja Ustava, zakona i interesa građana”, ocijenio je.

Mnogo toga što, kako je istakao, danas državu čini ranjivom upravo proizilazi iz nepostojanja jasne političke volje da gradimo Crnu Goru – državu vladavine prava.

“I neke današnje nove-stare aspiracije da se Crna Gora skrene sa svog građanskog I prozapadnog kursa svoj zamah mogu doživjeti upravo zbog brojnih institucionalnih slabosti i demokratskih deficita našeg državnog sistema, na koje je SDP permanentno ukazivao i ukazuje”, naveo je Konjević.

On je najavio nastavak borbe SDP za bolji životni standard građana, za veću minimalnu zaradu, veće plate prosvjetarima, zaposlenima u zdravstvu i sektoru bezbjednosti, smanjenje akciza za gorivo i posebno u ovom trenutku za izmjene Zakona o PIO kojim bi se zaštitili penzioneri.

“On je upoznao prisutne da je kampanja SDP o prikupljanju potpisa za izmjene Zakona o PIO već u jeku sa veoma dobrim odzivom građana te da će u narednom perodu biti dodatno intenzivirana”, dodaju u SDP-u.

Predsjednik OO SDP Rožaje Faruk Agović je kazao da ta stranka u Rožajama principijelnom i dosljednom politikom obezbjeđuje sve veću podršku građana, ukazujući da će to sasvim sigurno rezultirati i boljim izbornim rezultatima u narednim izbornim ciklusima.

Predsjednik Glavnog Odbora SDP Izet Bralić podsjetio je na sve važne inicijative partije u vezi sa brojnim ekonomsko-socijalnim problemima koji muče sve građane Crne Gore, a posebno građane sjevernog dijela države.

“SDP i u postojećim političkim okolnostima treba da nastavi borbu za bolji životni standard građana i poboljšanje položaja onih koji žive od svog rada – prosvjetara, zaposlenih u zdravstvu, sektoru bezbjednosti i svih ostalih, jer je takva politika osnova zalaganja svake prave i istinske socijaldemokratske partije”, rekao je Bralić.

Sjednici rožajskog odbora SDP prisustvovao je i generalni sekretar SDP Ivan Vujović.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments