Ponedjeljak, 13 Maja, 2024
Rubrika:

Knežević: Nijesam išao na ”čas” kod Milatovića sa ostalim nosiocima liste

On je, kako je saopšteno, na skupu u Tivtu istakao je da se ''ne smije'' nastavljati političko ''ludilo'' u kojem je Crna Gora potpuno ''izgubila samostalnost i u kojem nam ambasadori opredeljuju šta je dozvoljeno, a šta nije''

Nijesam išao na “čas“ kod predsjednika države sa ostalim nosiocima liste iz razloga što je on to najavio nakon sastanka sa američkim senatorima, drugo što je istakao da je predsjednik svih građana Crne Gore, a odmah nakon toga da je jedan od lidera Pokreta Evropa Sad, saopštio je nosilac liste te koalicije Milan Knežević na skupu u Tivtu.

“Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ želi isključivo da sluša građane Crne Gore, i zalaze se za pomirenje Srba i Crnogoraca, ali ne na štetu ostalih naroda u Crnoj Gori”, saopštio je Knežević.

On je, kako je saopšteno, na skupu u Tivtu istakao je da se “ne smije” nastavljati političko „ludilo“ u kojem je Crna Gora potpuno “izgubila samostalnost i u kojem nam ambasadori opredeljuju šta je dozvoljeno, a šta nije”.

„Glasao sam za zajedničku državu, ali poštujem i one koji su glasali za nezavisnost, jer su imali drugačiji koncept oko toga kako treba da se razvija Crna Gora u budućnosti. Da su znali u šta će se razviti Crna Gora, sigurno bi se zapitali, da li uopšte da izađu na izbore. Nijesam išao na “čas“ kod predsjednika države sa ostalim nosiocima liste iz razloga što je on to najavio nakon sastanka sa američkim senatorima, drugo što je istakao da je predsjednik svih građana Crne Gore, a odmah nakon toga da je jedan od lidera Pokreta Evropa Sad”, kazao je Knežević.

Ovo nije, kazao je, bilo ni “u vrijeme Mila Đukanovića“.

“Da u jeku parlamentarnih izbora, zloupotrebljava poziciju predsjednika države i šalje poruku da na ovaj način želi da doprinese PES-u i to nakon konsultacija sa američkim senatorom”, dodao je on.

Iz te koalicije navode da usklađivaće penzije sa platama uz rast neto zarade označavaće povećanje “za 20 posto”, te da kroz ozbiljne investicije sa kineskom kompanijom će pokazati odgovornost prema sjeveru Crne Gore.

U dogovoru sa Srbijom, u toj koaliciji, su spremni da otvore dvije fabrike na sjeveru kako bi se oživio sjever.

Knežević je najavio formiranje Ministarstva protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Poslanik Slaven Radunović je istakao da je krenuo talas populizma i da sve dok se taj talas ne razbije o obalu, ne može mu se ništa.

„Naša koalicija „Za budućnost Crne Gore“ pripremila je niz ekonomskih programa na osnovu apsolutne ekonomske logike. Stvaranje solarnih farmi za nezaposlene, da ljudi koji imaju 1000 i po- 2000 kvadrata zemlje u pristupačnom dijelu države, dobiju na isti način kao i vlasnici kuća kredite i da od prihoda mogu vraćati te kredite, a kroz 5 godina ubirati cjelokupan prihod sa svog imanja. Mi smatramo da PIO fond možemo da finansiramo na drugi način. Da omogućimo PIO fondu da postane 30 odsto investitor , da kroz kreditni angažman za koji bi garantovala država, a da se od prihoda iz energetike uvećava PIO fond i na taj način omoguće penzije“, kazao je Radunović

Poslanica Simonida Kordić je kazala da građani očekuju uvođenje pravne države.

“Uvođenje pravde koja neće biti selektivna, uvođenje pravde koja će biti temeljita, univerzalna i koja će prije svega eleminisati diskriminaciju. Da nema pravne pravne države, bez pravno uređenog sistema koji je jednak za sve! Koalicija ZBCG ima sasvim realan plan jer Crna Gora ima jedan veliki održivi resurs, a to je energetika, a sa poboljšanjem infrastukture, završavanjem autoputa , završavanjem željeznice, omogućiće se promet roba i usluga i tako će se podići čitav niz industrija”, istakla je Kordić.

Predsjednik SO Tivat Miljan Marković je izjavio da su Crnoj Gori najviše potrebne pravne i ekonomske mjere.

“A jedna od glavnih mjera jeste donošenje anti-mafija Zakona koji će obezbjediti vraćanje sredstava koja su odnesena iz države, da se uradi provjera imovine koja se stekla još iz devedesetih i svi koji su nelegalno stekli imovinu da istu vrate”, kazao je Marković.

Kazao je da je za Bokelje bitno da se napravi regionalna bolnica, izgradi više škola, da se više ulaže u vodeni saobraćaj kako bi se lakše funkcionisalo i izbjegle gužve, tako i stvorila nova radna mjesta.

Predsjednik Opštinskog odbora NSD-a Vladimir Potpara naveo je da su saobraćajne gužve i nedostatak parking mjesta “najveći” problem, a da odabirom koalicije“ZBCG“, kaže, “to takvo stanje bi za karatak vremenski period bilo popravljeno”.

Direktor Morskog dobra Mladen Mikijelj kazao je da je koalicija „ZBCG“ “jedina” koja će raditi u interesu naroda i da je ista bila “jedina na liniji fronta protiv Mila Đukanovića”, jedina, kažu, “koja je bila rame uz rame sa SPC, kada je režim Đukanovića htio da otme svetinje”.

„Trajektna linija je vraćena u vlasništvu države poslije tri godine, ali ne zato što morsko dobro nije radilo te tri godine, već je uputilo zahtjev poslije pola godine, ali je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, odnsono, Milojko Spajić odgovorio na zahtjev da nema potrebe da se vraća u vlasništvu države i da se ta problematika treba rješavati kroz Zakon o javno-privatnom partnerstvu. Odnosno, zbog Spajića je dodatnih 15 000 000 eura je završilo u rukama braće Ban“, istakao je Mikijelj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve