Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Knežević: Lideri buduće većine da se sastanu pa da Lekić počne da formira vladu

''Raspored resora bi trebalo precizirati na sastanku''

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević smatra da bi lideri buduće parlamentarne većine, koja bi glasala 44. vladu, trebalo da se sastanu i još jednom preciziraju sve ono što je neophodno, a predstavlja njihov dogovor od septembra, a neophodno je kako bi Miodrag Lekić počeo da sastavlja vladu.

On je za Radio Crne Gore kazao da je svaka spekulacija o podjeli resora i imenima ministara 44. vlade daleko od osnovane.

Poručuje i da je prvi korak da predsjednik države, Milo Đukanović potpiše Zakon o predsjedniku.

“U ovom trenutku jasan je redosljed poslova. Raspored resora bi trebalo precizirati na sastanku lidera parlamentarne većine. Ako potvrdimo dogovore od septembra, a vjerujem da hoćemo, onda bi se to moglo očekivati u doglednom vremenu, shodno rokovima”, ističe Knežević.

Dodaje i da očekuje da će Đukanović potpisati Zakon o predsjedniku.

“Ne da nema zakonskih prepreka, nego očekujem da će i Milo Đukanović u zakonskom roku potpisati ovaj zakon i funkcionisati u ustavnim okvirima, kako bi država najzad mogla da počne institucionalno da funkcioniše. Smatram da bi dobro bilo da DPS u narednom periodu povuče pritužbe na izborni proces 23. oktobra i omogući konstituisanje lokalnih samoupotrava, prevashodno u Podgorici i Pljevljima-, kazao je Knežević.

On je pzovao DPS da zajednički otpočnu proceduru kandidovanja i izbora i sudija Ustavnog suda.

“Dijalog je u ovom trenutku neohodan za Crnu Goru, na Milu Đukanoviću i DPS-u je da pokažu odgovornost, kako bismo izašli iz postojeće krize-, zaključuje Knežević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
14.12.2022-16:51 16:51

Kneze sta ce bit za onu laz i podvalu sto si ucinijo na aerodrumu i nosis li oruzje za opasac ? Kneze vjeruj Niko nikog obrukat ne moze kao covjek sam sebe ! Tvog Rodjaka heroja VOLODJU ne smijes da brukas ! Procitaj bar malo nesto o Volodji i Rifatu Burdzevicu -i ne brukaj se !!