Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Episkopi krenuli ka Nemanjinom gradu, dajte pauzu; Brajović: Crkveni vjerodostojnici mogu da traže razgovor, ali će parlament raditi

Kako prenose mediji, građani koji su se okupili ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici uputili su se prema Manastiru Sv. Simeona Mirotočivog

Poslanik Milan Knežević je kazao da su episkopi krenuli ka Nemanjinom gradu i pozvao predsjednika Ivana Brajovića da odobri pauzu, a premijera Duška Markovića i ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića da episkopi popričaju sa njima o Zakonu.

Milan Knežević

Knežević je tražio pauzu i održavanje kolegijuma Skupštine, na šta je Brajović kazao da crkveni velikodstojnici mogu da traže razgovor u Vladi i parlamentu, nezavisno od rasprave, i da zato neće davati pauzu.

Brajović je odlučio da posle uvodnih izlaganja da pauzu od 10 minuta, nakon čega će, kaže svi odlučiti šta će da rade i pozvao poslanike da ne dižu tenzije.

Kako prenose mediji, građani koji su se okupili ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici uputili su se prema Manastiru Sv. Simeona Mirotočivog.

“Ovo nije javni skup koji bi trebalo prijaviti pet dana, idemo desnom stranom i čitaćemo molitve. Ne daj Bože da iko napravi incident, ljudi u plavim uniformama su se lijepo ponašali u Nikšiću, nijedan prezriv pogled prema njima da se ne uputi. Idemo da mirno stojimo tamo dok bude trebalo, krenula su braća iz Berana. Molim vas da samo bude crkvena zastava”, kazao je sveštenik Predrag Šćepanović u hramu Hristovog Vaskrsenja uz molbu da sveštenstvo bude u prvom redu, a građani u drugom.

Kolonu građana prate policijska vozila.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve