Poštujući preporuke zdravstvenih institucija i Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti najbolje čuvamo svoje i zdravlje naših najbližih. Odbor Demokratske partije socijalista Glavnog grada iskazuje poštovanje građanima Podgorice zbog odgovornog i zrelog odnosa prema zajedničkom interesu, borbi protiv širenja korona virusa i istovremeno ih poziva da, bez izuzetka, istraju u dosljednom poštovanju svih preporuka, saopšteno je iz te partije.

Ilustracija

“Pravovremene mjere i odluke nadležnih državnih organa, upotpunjene odlukama i djelovanjem lokalnih komunalnih službi i preduzeća, dali su odlučujući doprinos da izbjegnemo situacije u kojima se, nažalost, nalaze pojedine evropske države”, dodaje se u saopštenju.

Odgovornost i uloga javnih funkcionera, u ovako složenim izazovima, nije ostala samo tom doprinosu. Pored značajnih donacija usmjerenih ka Kliničkom centru, NKT-u, Crvenom krstu i drugim, u režiji institucija sistema Glavnog grada, vrijedan poštovanja je i svaki pojedinačni, lični doprinos.

“Odluke i akcije klubova odbornika DPS-a Podgorice i Golubavaca da doniraju svoje mjesečne nadoknade, pratili su javni funkcioneri iz Glavnog grada, koji su značajnim dijelom svojih primanja doprinijeli zajedničkoj borbi protiv ozbiljne opasnosti sa kojom se suočava naša država. Ova donacija pokazatelj je solidarnosti članova i odbora DPS-a Glavnog grada koji će nastaviti da i u narednom periodu, sve dok bude za tim potrebe i finansijski i na svaki drugi način pomaže u borbi protiv velike opasnosti protiv koje se borimo. Podsjećamo da je Savjet mladih već dao doprinos akciji #ostanidoma te da je stavio svoje kapacitete na raspolaganje Crvenom krstu i ostalim institucijama koje pružaju neposrednu pomoć građanima”, pojašnjavaju iz te partije.

Ovo je vrijeme jedinstva i solidarnosti kad samo zajedno, praćenjem preporuka i uputstava nadležnih organa možemo pobijediti.

“Zato pozdravljamo i odluke svih ostalih klubova odbornika u Skupštini Glavnog grada, kako onih iz vlasti tako i onih iz opozicije koji su se odrekli svojih naknada. Vremena za politička nadmetanja će biti, a sada svima nama prioritet mora da bude isključivo zdravlje naših građana. Zato pratimo preporuke i ostanimo doma!”, zaključuju u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve