Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Klub odbornika DPS Bar: Upućena inicijativa Skupštini opštine Bar za formiranje Ženskog kluba

Učešće žena u društveno-političkim procesima odlučivanja je od nesumnjivog značaja za emancipaciju crnogorskog društva u cjelini, a ova inicijativa imala bi za osnovni cilj kreiranje podsticajnijeg lokalnog ambijenta za ravnopravniji položaj žena u društvu

Odbornica Demokratske partije socijalista u SO Bar i predsjednica AŽ DPS Bar, Vesna Drašković uputila je inicijativu predsjedniku SO Bar za pokretanje postupka za formiranje Ženskog kluba. Učešće žena u društveno-političkim procesima odlučivanja je od nesumnjivog značaja za emancipaciju crnogorskog društva u cjelini, a ova inicijativa imala bi za osnovni cilj kreiranje podsticajnijeg lokalnog ambijenta za ravnopravniji položaj žena u društvu.

“Žene su oduvijek politici davale posebnu snagu i istrajnost, iscrtavale konture vizionarskih ciljeva. Na nama je obaveza da u kontinuitetu radimo na stvaranju uslova za punu političku emancipaciju žena, za veći broj žena na mjestima odlučivanja, veću zastupljenost žena u odborničkim klupama, kao i osnaživanje aktivizma žena u svim oblastima”, saopšteno je iz te partije.

Kako su istakli, upravo implementacijom ove inicijative u SO Bar, Ženski klub bi djelovao kao neformalno skupštinsko tijelo koje bi se direktno bavilo podsticajem žena na aktivnije učešće u političkom i javnom životu, afirmacijom rodne ravnopravnosti na svim nivoima odlučivanja, unapređenjem položaja žena u svim sferama društvenog života i javnog djelovanja i drugim pitanjima od značaja za aktivizam i društvenu participaciju žena.

“Slijedeći pozitivnu praksu koja je ustanovljena kroz osnivanje Ženskog kluba Skupštine Crne Gore u 27. sazivu, a potom i praksu lokalnih samouprava u kojima su osnovani Ženski klubovi kao neformalne skupštinske grupe, cijenimo da će realizacija ove inicijative kroz djelovanje Ženskog kluba u okviru Skupštine opštine Bar doprinijeti inkluziji žena u svim društvenim, ali i političkim procesima u našem gradu”, navodi se u saopštenju Kluba odbornika DPS Bar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve