Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Klikovac: Rezultat predsjedničkih izbora će uticati na rasplet političke scene u Crnoj Gori

Klikovac ističe da Milatović ima dobru komunikaciju sa dijelom režima u Srbiji

Ne dešava se slučajno da proruski portali u Crnoj Gori vode kampanju za predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića, kao i da je jedan od stratega njegove kampanje upravo iz Beograda, kazao je odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac u emisiji “Pressing” Gradske RTV.

Klikovac ističe da Milatović ima dobru komunikaciju sa dijelom režima u Srbiji.

“Ništa od toga nije slučajno, nego je ta podrška sa jasnim ciljem – da se Crna Gora zaustavi na putu članstva u EU, da bude nestabilni dio Zapadnog Balkana. Određene strukture izvan Crne Gore žele da pokažu da, iako je Crna Gora NATO članica, oni kontrolišu političke procese u Crnoj Gori i zato im je potreban kandidat koji će najbolje djelovati u ovom periodu kada se značajan dio crnogorskih birača osvijestio u odnosu na politiku Ure, Demokrata i Demokratskog fronta. Takvog su igrača pronašli u Jakovu Milatoviću”, smatra Klikovac.

On kaže da u strankama koje su formirale većinu nakon 30. avgusta znaju da Milatović neće pobijediti predsjedničkog kandidata DPS-a Mila Đukanovića.

“Oni to najbolje znaju, jer ih je Đukanović 30 godina pobjeđivao”, ističe on.

Vjeruje da će predsjednički izbori u velikoj mjeri uticati na dalji rasplet političke scene Crne Gore.

Osvrnuo se i na razloge zbog kojih se građani odlučuju za određene političke opcije.

“Što se tiče DPS-a, mislim da je prije svega srce, emocija prema Crnoj Gori, patriotizam koji preovladavaju, kao i uloga Đukanovića u periodu od 1997. do dana današnjeg, posebno u prethodne tri godine – gdje je bio jedini političar koji je garantovao građanima Crne Gore stabilnost, međunacionalni sklad i društvo koje teži Evropskoj uniji”, naveo je Klikovac.

Ističe da je institucija Predsjednika bila jedina koja je u protekle dvije i po godine poštovala Ustav.

“Imamo birače koji iz interesa glasaju Pokret Evropa sad, jer se taj interes bazira na njihovom populizmu”, ocjenjuje Klikovac, dodajući da je potrebno određeno vrijeme da građani shvate negativne posljedice programa “Evropa sad”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve