Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Kada se neko ponaša kao Selim – paša, dobije odgovor vladike Danila

Ponašajući se nadmeno i sa visine kao zastupnik nekoga ko je Crnoj Gori nadređen, Božović se uživeo u ulogu Selim Paše

Svojom opaskom da je Podgorička skupština iz 1918. godine “oslobodilačka”, ambasador Srbije, ne samo da se lično upleo u pitanja koja su potpuno van njegovih ingerencija, već je time dokazao da on u Crnoj Gori predstavlja paternalističku, ekspanzionističku politiku Vučićevog režima, ali i drugih političkih i intelektualnih krugova koji Crnu Goru negiraju kao državu, podrivaju njen suverenitet i priželjkuju njeno utapanje u veliku Srbiju, poručuje Zoran Vuletić, predsjednik Građanskog demokratskog foruma.

“Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović više puta je, od ministarstva zemlje domaćina, bio opomenut zbog svog nediplomatskog delovanja i miješanja u unutrašnja pitanja našeg suseda. Nije prestao sa tom nepristojnom i, u međunarodnim odnosima, čak i među vrlo bliskim državama, neprihavtljivom navikom i zato je proglašen nepoželjnim.

Ponašajući se nadmeno i sa visine kao zastupnik nekoga ko je Crnoj Gori nadređen, Božović se uživeo u ulogu Selim Paše, pa je, kao u Gorskom vijencu, dobio odgovor. Šta će nova vlast Crne Gore učiniti povodom ovog pitanja, to je njeno suvereno pravo, a reagovanje Ministarstva inostranih poslova Srbije koje je odmah preduzelo recipročne mere, inferiorni je gest odmazde, koji potpuno razotkriva misiju Božovića.

Svojim hitnim noćnim sastancima i stvaranjem atmosfere neizvesnosti i tenzije, Aleksandar Vučić je još jednom potvrdio da su on i njegov režim ključni faktori nestabilnosti u regionu.

Građanski demokratski forum osuđuje ponašanje srpskog ambasadora i podržava one aktere koji sa stanovišta međusobnog poštovanja, ravnopravnosti, zajedničke prošlosti i dobrosusedske budućnosti, nastoje da odnose između Srbije i Crne Gore unaprede i učine dostojnim bliskosti dva naroda”, poručio je Vuletić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tivat - EU
29.11.2020-13:34 13:34

Bravo za prijatelje iz Srbije

Rovca
29.11.2020-14:06 14:06

Vecina naroda u Crnoj Gori podrzava izjave Božovića.U Rovcima 99,99 %.

gagi
29.11.2020-17:05 17:05
Reply to  Rovca

Rovca ta “tvoja vecina”je u obore, nja mali njaaa.Ajde se malo izvaljaj magarce ludi.

Nikopolje
29.11.2020-18:33 18:33
Reply to  Rovca

Ja ne podržavam, ovo samo izdajnici kopilad i fukara moze da podrzi

Adrijana
29.11.2020-19:13 19:13

Sad neka Bozovic pođe u jutarnji na TV Pink i Happy, da laje zajedno sa Sarapom i Maricem protiv Crne Gore. Ha ha ha, pa pa Bozovicu.

Nikola
30.11.2020-07:18 07:18
Reply to  Adrijana

Hocete reci sa satrapom i čmaricem :)))))