Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Kabinet Milatovića o situaciji s novinarima i telefonima: Došlo je do propusta

''Zgrada Predsjednika Crne Gore je štićeni objekat koji, kao i svi ostali objekti takvog tipa, podliježe određenim bezbjednosnim protokolima među kojima je i obaveza gostiju da ostave telefone na za to predviđenom mjestu tokom boravka u njoj. Propustom Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore, obezbjeđenje zgrade nije bilo obaviješteno da se na novinare ta obaveza ne odnosi tokom pres konferencija''

Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore pojasnila je situaciju od subote, kada novinarima nije dozvoljeno da unesu mobilne telefone na pres Jakova Milatovića i delegacije američkih kongresmena.

“Predstavnici medijskih kuća u Crnoj Gori pozvani su u subotu, 02.09.2023. na pres konferenciju u zgradi Predsjednika Crne Gore povodom posjete delegacije Kongresa Sjedinjenih Američkih Država predvođene kongresmenom Majkom Tarnerom.

Zgrada Predsjednika Crne Gore je štićeni objekat koji, kao i svi ostali objekti takvog tipa, podliježe određenim bezbjednosnim protokolima među kojima je i obaveza gostiju da ostave telefone na za to predviđenom mjestu tokom boravka u njoj.

Propustom Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore, obezbjeđenje zgrade nije bilo obaviješteno da se na novinare ta obaveza ne odnosi tokom pres konferencija”, piše u saopštenju Službe za informisanje.

“Sa novinarima portala CdM u direktnom razgovoru propust je objašnjen i saopšteno da će ubuduće praksa prilikom pres konferencija biti uobičajena, da bi pomenuti medij, tri dana nakon događaja odlučio da objavi tendenciozan tekst kojim problematizuje tehničku grešku kao stav Predsjednika Crne Gore.

Iz dosadašnjih aktivnosti predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića vjerujemo da je više nego jasan njegov transparentan odnos prema medijima i otvorenost za kritiku, što se ubuduće neće mijenjati”, tvrde iz Službe za informisanje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve