Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
Rubrika:

Jonica nanosi štetu, Ivanović isključen iz SNP

Portparol SNP-a Miloš Rajković kazao je da je, od posljednjeg kongresa Socijalističke narodne partije, grupa pojedinaca okupljenih oko Snežane Jonice, nezadovoljna rezultatima kongresa, a u očajničkoj želji da se domognu čelnih mjesta u partiji od prvog dana nanosila štetu i pokušala da urušava rad partije i iskren odnos prema članstvu.

Kako dodaje, novoformirani OO SNP Kotor je isključio iz partije odbornika Branka Ivanovića, zbog rada protivno Statutu i vrijednostima SNP-a.

“Uprkos tome, SNP je pobijedila u Beranama i Plužinama i skoro do kraja smo zaokružili partijsku infrastrukturu u svim opštinskim odborima u Crnoj Gori, pojačavajući organizacije obrazovanim i sposobnim kadrovima” kazao je Rajković.

Prema njegovim riječima, nezadovoljni konstantnim uspjesima i rastom SNP-a, dio članova Glavnog odbora je podnio ostavke na te funkcije.

“Nijesmo mnogo žalili, jer smo znali da su od prvoga dana samo širili mržnju i podjele, pa nam je njihov odlazak dao vjetar u leđa da formiramo jednu od najboljih asocijacija mladih i žena u Crnoj Gori. O našem usponu govore i sva istraživanja u koja smo imali uvid. Rast SNP-a i vraćanje na staze uspjeha niko neće zaustaviti”, jasan je Rajković.

Rajković tvrdi da je SNP na stazama oporavka i da ovu partiju čekaju mnogo bolji dani.

“0 daljim postupcima i eventualnim isključenjima, javnost će biti blagovremeno obaviještena. Jedno je sigurno, nakon sljedećih parlamentarnih izbora bez SNP-a neće biti nove demokrarske vlasti u Crnoj Gori”, zaključio je Rajković.

Na drugoj strani u javnosti se sve češće govori o osnivanju Nove socijalističke narodne partije, koju osniva upravo Snežana Jonica. Tako su proteklih dana o tome pisali i portal CDM i Skala radio iz Kotora.

Kako tvrdi izvor CdM-a, biće to građanska partija socijalne provenijencije.

“Biće to partija koja će se baviti problemima građanima. To je ozbiljna priča bez demagogije”, kazao je izvor CdM-a uz konstataciju da naziv nove partije još nije određen, ali će biti uskoro poznat.

Kako CdM saznaje, Jonica se na formiranje partije odlučila nakon silnih pritisaka i zahtjeva bivših funkcionera i članova SNP.

Komentariše se da će partija Snežane Jonice biti udar na SNP, jer ona uživa veliku podršku mnogih bivših, ali i aktuelnih funckionera i članova partije na čijem čelu je Vladimir Joković, posebno u Budvi i Kotoru.

I kotorski Skala radio se bavi ovom temom i govori o osnivanju nove Socijalističke narodne partije Crne Gore.

Snežana Jonica je bila, po ocjeni opozicionih, ali i vladajućih političkih subjekata toga vremena jedna od najistaknutijih poslanika čija se riječ, sugestija i predlog rado čuo.

Na pitanje da li osniva partiju i kada će se to dogoditi ako je vijest tačna, Jonica je kratko odgovorila da nema komentar.

Skala radio je pitao i predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića da li je čuo da Snežana Jonica moguće osniva novu partiju i kako će se to odraziti na dalje funkcionisanje SNP-a.

“Ništa o tome ne znam i ko god misli da može bilo šta da napravi i neka osniva partiju. Što se tiče SNP-a, niko je na njenom putu ne može zaustaviti pa neće ni osnivanje bilo koje partije od bilo kog pojedinca”.

izvor Vikend novine

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve