Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Joković: I dalje smo za 44. Vladu, naš cilj je potpuno raščlanjivanje DPS-a

On je kazao da je njihov cilj potpuno raščlanjivanje Demokratske partije socijalista

Lider Socijalističke narodne partije, Vladimir Joković, najavio je na današnjoj pres konfenrenciji da i dalje ne odustaje od formiranja 44. Vlade.

”Ostajemo pri tome da se nastave dogovore, nećemo biti prepreka tome. Zagovarali smo stav da se dogovorimo, o raspodjeli mjesta i da onda zakažemo Skupštinu. Predlagao sam da ne izlazimo iz sale dok se dogovorimo… Ono što smo dogovorili nikad od toga nećemo odustati”, naveo je Joković.

On je kazao da je njihov cilj potpuno raščlanjivanje Demokratske partije socijalista. ”Da DPS na izbore izađe bez Mila Đukanovića”, kazao je on.

Joković je podržao učešće ministara na obilježavanju neustavnog dana RS.

”Mnogi bi htjeli da nije tako ali Republika Srpska je produkt Dejtonskog sporazuma. Mi poštujemo i federaciju BiH ali i RS. Ovdje se priča da li poštujemo Ustavni sud, ja mislim da prvo oni tamo treba to pitanje da riješe. Ako oni pozivaju da prisustvuju onda tu ne vidim ništa sporno”, kazao je Joković.

Joković je dodao da kada je u pitanju poljoprivreda da su isplatili sve što je obećano.

”Nemamo dug ni prema jednom farmeru. Isplatili smo i više. Završen je tender i biće isporučeno 2.500 plastenika prije proljećne sezone onima koji su aplicirali. Nikada do sada agro budžet nije bio veći i vjerujem da ćemo ove godine usvojiti”, kazao je Joković.

On je, odgovarajući na pitanja medija, kazao da će vrlo brzo biti raspisani predsjednički izbori.

”Ističe rok za raspisivanje izbora tako da će se to desiti vrlo brzo. Naša želja je jedinstveni kandidat. Ako se ne formira Vlada i ako smo se okupili oko njega da bude mandatar, mislim da bi mogao biti jedinstveni kandidat na predsjedničke izbore. Vidjećemo tada kako će proći DPS kada nema logističku pomoć državnih institucija i kada izađe na izbore kao što je SNP izlazio sve ove godine”, kazao je Joković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
klementina
11.01.2023-20:49 20:49

Ti si još u ameboidnom stanju.

COL
12.01.2023-06:07 06:07

Hrabri i prepošteni Jokoviću ajde skupite još mrvicu hrabrosti, pa iziđite sami na izbore, barem iz dva razloga: Da se malo komendijamo i da vas više ne gledamo…

BujeliPavle
19.01.2023-11:23 11:23

Ko o čemu, ava četničina o DPS-u.
Ajde sjaši električaru!