Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Jokić: Nećemo dozvoliti sprovođenje etničkog inženjeringa nakon kojeg će Crnogorci postati najugroženija nacija u Crnoj Gori

Kako je dodao, održavanje popisa kojem prethodi brutalna zloupotreba državnih institucija, totalno odsustvo svih mehanizama kontrole nad čitavim procesom i značajan upliv mentorstva i logistike sa adresa izvan Crne Gore, za cilj imaju samo jedno, potiranje građanskog karaktera Crne Gore i njena nacionalna homogenizacija

U uređenim državama širom svijeta popis stanovništva je izuzetno važan statistički alat koji koriste države u razne svrhe poput određivanja glasačkog prava, uređivanja poreske ili ekonomske politike, kreiranja različitih strategija razvoja i slično. Nažalost, država Crna Gora poslije nešto više od tri godine urušavanja svega što se moglo urušiti, najmanje je uređena država sa izgrađenim sistemom u bilo kojoj oblasti, kazao je Stefan Jokić, član Glavnog odbora DPS Crne Gore i sekretar Opštinskog odbora DPS Berane.

“Kreiranje haosa u svim institucijama, sa jasnom namjerom da se ponište sva ranija dostignuća države na unutrašnjem i spoljašnjem planu, samo su bili pripremanje terena za veliko finale – održavanje popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2023. godine”, kazao je Jokić.

Kako je dodao, održavanje popisa kojem prethodi brutalna zloupotreba državnih institucija, totalno odsustvo svih mehanizama kontrole nad čitavim procesom i značajan upliv mentorstva i logistike sa adresa izvan Crne Gore, za cilj imaju samo jedno, potiranje građanskog karaktera Crne Gore i njena nacionalna homogenizacija.

“Održavanje popisa u nestabilnoj političkoj situaciji koju Crna Gora živi već duže vrijeme, sa odsustvom usklađenosti domaćih pravnih propisa sa međunarodnim standardima iz ove oblasti, uz izbor popisivača i instruktora po partijskoj pripadnosti, bez uvida u podatke koji se budu prikupljali na terenu, u krajnjem bi dalo bezvrijedne, fingirane i neupotrebljive podatke koji bi jedino išli u korist pretedentima na Crnu Goru i njihovim slugama i izvršiocima radova sa domaće političke scene”, ističe Jokić.

Prema njegovim riječima, odgovor na sve okolnosti koje degradiraju čitav proces popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2023. godine, može biti isključivo sljedeći – ili će se stvoriti uslovi za održavanje istog ili ga neće biti.

“Po ovim uslovima ga ne smije i neće biti za sve one koji žele dobro Crnoj Gori, koji ovu državu doživljavaju kao svoju domovinu i koji nipošto neće dozvoliti prekrajanje građanskog karaktera naše države i sprovođenje etničkog inženjeringa nakon kojeg će Crnogorci postati najugroženija nacija u Crnoj Gori”, zaključuje Jokić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SuperHik
14.10.2023-13:36 13:36

Sunce mamino se prepalo popisa ! Trk pod jorgan … :)

R. K.
14.10.2023-13:46 13:46

Crnogorci su najugroženija nacija u Evropi od 1990.godin, od kada se DPS ustoličio na vlast.
Od rezultata, plodova depeesovog rada “uživaju” i sada.

Tara
14.10.2023-19:58 19:58
Reply to  R. K.

Cetnice..srbijanskog roda oladi malo..

RIR
14.10.2023-13:55 13:55

…đe to ima da je susjedna zamlja Srbija ukljucena u Popis ,sa kadrom ,tajnom sluzbom ,crkvom druge drzava -koja je sve ali ne liči na pravoslavnu ; niču bilbordi sa laznim kao srpskim likovima ,odštampali 2.miliona listica za Popis ?! ,sva komisija četnicka bez nadzora ,izborna godina i nezampacena srpska histerija oko nazovi”obicnog” popisa …to što rade nijedna država nebi dozvolila bez drzava kojom upravljaju dritange i ljudi koji ne vole rodnu grudu ili su u sudskom krivicnom postupku ili ekspozitura BG …

SuperHik
14.10.2023-15:35 15:35
Reply to  RIR

Na tim bilbordima su Dubrovački Srbi. Edukuj se malo jer istorija ne počinje od 1945. druga Tite i partije. Krivi ti Srbija i Vučić jer je vreme za redovan popis ?

RIR
14.10.2023-16:06 16:06
Reply to  SuperHik

…ada Gospod Isus Hrist ,Leonardo daVinči ,Njegos -i mogi drugi /nabrajanju nebi bilo kraja /-SVE sami Srbi ,ali od koga ste vi siromasi ,neznate…ni od kada ste ta jadna država ,sa veličanstvenom istorijom a za jezik i da se ne govori “…u V vEku cEla Evropa govorila je Srpski…” /dr.J.Deretic/

Albanac
14.10.2023-15:20 15:20

Polako, ne moze preko reda. Zna se ko su sampioni u CG sto se tice ugrozenosti i netrpeljivosti prema njima, dezurni krivci i babaroge za djecu i odrasle.