Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Jednoglasno: Nuhodžić zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost, izjašnjavanje o saslušanju Vukšića i Abazovića

Odbor danas razmatra i inicijative Raška Konjevića (SDP) za kontrolno saslušanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Vukšića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića

Poslanik Demokratske partije socijalista Mevludin Nuhodžić jednoglasno je izabran za zamjenika predsjednika Odbora za odbranu i bezbjednost na današnjoj sjednici.

Predsjednik Odbora Milan Knežević rekao je da će insistirati na transparentnom učešću tog tijela u parlamentarnom nadzoru, bezbjednosti i odbrani i čuvanju Ustava i zakona Crne Gore.

Odbor danas razmatra i inicijative Raška Konjevića (SDP) za kontrolno saslušanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Vukšića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

On je tražio saslušanje Vukšića nakon informacija da je dio dokumentacije u ANBo nezakonitom prisluškivanju tokom mandata prethodne Vlade uništen. Saslušanje Abazovića tražio je zbog potencijalnih bezbjednosnih propusta u vezi njegovih susreta sa Stevanom Simijanovićem, koji se lažno predstavljao kao diplomata.

Na današnjoj sjednici nije usvojen Izvještaj ovog odbora za 2020. godinu, dok je Plan parlamentarnog nadzora za 2021. usvojen jednoglasno.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve