Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Janko Odović isključen iz Evrope sad

​Odluka je donijeta jednoglasno

Predsjedništvo Pokreta Evropa sad (PES) donijelo je odluku da Janko Odović bude isključen iz stranke.

Odović je prošle nedjelje podnio ostavku na mjesto u Predsjedništvu ove partije, ali je onda odlučio da je povuče. To Predsjedništvo Pokreta Evropa sad nije prihvatilo, i donijeta je odluka da Odović bude isključen iz partije.

Odović i lider partije Milojko Spajić nijesu prisustvovali sjednici Predsjedništva.

Sad je u toku sjednica Glavnog odbora Pokreta Evropa sad. Tema su predstojeći parlamentarni izbori, a zasijedanje je zakazano iako drugi čovjek partije Jakov Milatović nije večeras u Podgorici.

Milatović je gost Međunarodnog samita u Porto Montenegro i predviđeno je njegovo dvodnevno učešće gdje će biti jedan od glavnih govornika, obzirom da je nedavno izbaran za predsjednika države. Iako je Milatović sugerisao odlaganje sjednice, do toga ipak nije došlo.

Milatovićevo učešće na Međunarodnom Samitu u Tivtu najavljeno je na sajtu Vlade još 13. aprila a pored njega se očekujue i učešće premijera Ditana Abazovića i ministar ekonomskog razvoja Gorana Đurovića.

Dosadašnji predsjednik Statutarne komisije Pokreta Evropa sad Janko Odović kazao je ranije da je sjednica zakazna u skladu sa Statutom i na zahtjev 2/3 članova glavnog Odbora Statutarne komisije Pokreta Evropa sad.

“Predsjednik Pokreta, Milojko Spajić, prihvatio je inicijativu, a ja, kao predsjednik Statutarne komisije Pokreta, konsultujući odredbe Statuta, dao mišljenje da su se stekli Statutom propisani uslovi da se sjednica GO održi. Nakon toga Spajić je sastanak zakazao za 26. april sa početkom u 18 sati. Lično smatram ovo uviđenjem dobre prakse i izmjenom dosadašnjeg načina rada političkih partija, jer se pokazalo da članstvo, odnosno baza Pokreta Evropa sad može, hoće i želi da kroz Statutom propisane mehanizme uzme aktivnije učešće u donošenju odluka u Pokretu”, kazao je Odović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
26.04.2023-18:45 18:45

Prvo je, prije desetak dana, Spaić reka da je Odović suvo zlato i veliki ekonomista, onda je Spaić ustvrdio da je država pred bankrotom, a Odović to obrazložio. Poslije svega je Jakov obojicu ćutnuo rekavši da nema ništa od priče o bankrotu. Spajke je izgleda revidirao stav to jest zamuknuo, a Odović je morao biti abortiran. Ma PES je partija đe se upražnjava pluralizam mišljenja ono kad bi se zajebavali…Veselo, veselo, veselo…

Ivana
26.04.2023-19:16 19:16

Ljaljo da primi odovica nema druge haha

Pop_Đukan
26.04.2023-21:52 21:52
Reply to  Ivana

Svejedno je ko će koga, hahahah!

Bia modus operandi vaZZZda okupatori
26.04.2023-19:21 19:21

Cijepanje pokreta sad na dva fragmenta je taktika srbijanske Bia da spajic pokupi suverenisticke glasove ka liberalnija struja sa novom partijom,ne nasijedajte na svetosavski modus operandi to su komplet cetnici samo glume iza maske

Pop_Đukan
26.04.2023-21:44 21:44

I Spajki i Odović odsutni!? Mora da su se zanijeli!