Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

PREPAO SE NARODA Po Vučićevom nalogu Krivokapić odvučen u Beograd, kaže da noćas ipak ne potpisuje temeljni ugovor!

Krivokapić je namjeravao da tajno, krijući od građana i cjelokupne domaće javnosti, na kvarno potpiše temeljni ugovor sa okupatorskom Srpskom pravoslavnom crkvom. Ipak, s obzirom da su njegove namjere razotkrivene odlučio je da od potpisivanja odustane. U Beogradu Krivokapić će pregovarati sa predsjednikom Srbije pod kojim uslovima će Joanikije moći da postane novi mitropolit crnogrosko-primorski, kao i o ustupcima koje će premijer morati da ispuni Vučiću da bi do imenovanja Mićovića došlo.

Hodajuća bruka i izdajnik koji na veliku nesreću Crne Gore obavlja ulogu premijera Zdravko Krivokapić pod prisilom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića odletio je večeras u Beograd gdje je namjeravao da tajno, krijući od građana i cjelokupne domaće javnosti, na kvarno potpiše temeljni ugovor sa okupatorskom Srpskom pravoslavnom crkvom.

Ipak, s obzirom da su njegove namjere razotkrivene, Krivokapić je odlučio da od toga odustane, jer se prepao narodnog nezadovoljstva i gnijeva zbog kojeg vjerovatno nikad više ne bi mogao da se vrati u Crnu Goru.

”Iz Krivokapićevog kabineta su za Tanjug potvrdili da je došao da prenese volju naroda Crne Gore da episkop budimljansko-nikšićki Joanikije bude izabran za mitropolita crnogorsko-primorskog i da se Temeljni ugovora između SPC i države Crne Gore potpiše 30. oktobra, na dan upokojena mitropolita Amfilohija”, saopšteno je iz Krivokapićevog kabineta.

Kako saznaje portal Aktuelno iz izvora bliskih vrhu vlade, premijer je dva puta dolazio na aerodrom u Podgorici da bi za Beograd poletio tek iz drugog pokušaja, negdje oko 20:30 sati.

Vučićeva agencija napravila grešku objavivši najavu, nijesu računali da će Krivokapić da se prepadne

”Krivokapić je nakon Premijerskog sata otišao na aerodrom u Podgorici gdje je tajno, krijući od građana trebalo da poleti za Beograd i potpiše temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Međutim, uhvatio ga je ogroman strah pa je izmislio da ima hitan medicinski slučaj u porodici i sa aerodroma se vratio kući. Nakon što se ispotvailo da je to izmislio, iz Beograda mu je naloženo da se pod hitno vrati na aerodrom i poleti za srpsku prijestonicu”, rekli su naši dobro upućeni izvori.

Kako saznajemo, Krivokapić se na ovakav subverzivan potez i odlazak u prijestonicu Srbije bez ikakve najave odlučio nakon što ga je danas u Skupštini predsjednik DNP-a i jedan od lidera DF-a Milan Knežević buklavno ponizio u raspravi i brutalno iskritkovao njegovo ponašanje i rad vlade. Time mu je nagovijestio što ga čeka ako se ne bude ponašao po nalozima gazde iz Beograda.

Kako saznajemo, u Beogradu Krivokapić će pregovarati sa predsjednikom Srbije pod kojim uslovima će Joanikije moći da postane novi mitropolit crnogrosko-primorski, kao i o ustupcima koje će premijer morati da ispuni Vučiću da bi do imenovanja Mićovića došlo.

Agencija Tanjug najavila je prenos potpisivanja Temeljnog ugovora na svom YouTube kanalu

Srpska agencija Tanjug objavila je večeras video link za praćenje uživo potpisivanja Temeljnog ugovora između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

– Novinska agencija Tanjug realizovaće uskoro prenos iz Patrijaršije SPC gdje će patrijarh srpski Porfirije i predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić potpisati Temeljni ugovor – stoji u objavi Tanjuga na Tviteru.

Iz Vlade Crne Gore nije stiglo obavještenje da će ugovor biti potpisan danas, a premijer Zdravko Krivokapić je ranije danas nakon premijerskog sata, kazao da ne zna kada će biti potpisan.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorska odiva
27.05.2021-22:02 22:02

Ostani tamo, Krivomozgiću, kumim te Bogom! I ostatak vlade, ka’ i ove lelekače ćemo poslati, taman da svi budete u voljenu maticu, da nam se mičete s’ očiju i vrata, više!!!

Valter
27.05.2021-22:20 22:20

Raščiniti budalu

Tihana
27.05.2021-22:37 22:37

A šteta što nije odletio i potpisao! Da vidimo kako bi se vratio.

skeč
27.05.2021-23:44 23:44

Sužanj nad sužnjima…bez lijeka.