Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Ivanović: Zlonamjerno djelovanje Vlade, apsolutno neprihvatljivo da nas predstavljaju dvije delegacije

''Ozbiljna obaveza, kojoj treba pristupiti s dužnom državničkom odgovornošću''

Funkcioner Pokreta Evropa sad Filip Ivanović kazao je da Generalnoj skupštini UN-a nije ekskurzija, već ozbiljna obaveza, kojoj treba pristupiti s dužnom državničkom odgovornošću.

U skladu s ustaljenom praksom, Crnu Goru naizmjenično predstavljaju predsjednik i premijer, što znači, ističe Ivanović, da je ovogodišnji šef crnogorskedelegacije Jakov Milatović.

”Uobičajeno je da dio delegacije bude i ministar vanjskih poslova, ali u specifičnim okolnostima u kojima se Vlada trenutno nalazi, apsolutno je neprihvatljivo da našu državu predstavljaju de facto dvije delegacije, koje su samo formalno upakovane u jedinstvenu glomaznu delegaciju”, ističe Ivanović.

Prisustvo diplomatskih predstavnika Crne Gore u UN-u, kao i odgovarajućih diplomata iz MVP je neophodno i poželjno, ali gomilanje članova delegacije, uključujući i GSV, je više nego kontraproduktivno, ukazuje Ivanović i ističe da to dovodi u pitanje ozbiljnost crnogorskog predstavljanja u najvećoj međunarodnoj organizaciji na svijetu, naročito imajući u vidu ko je šef delegacije na ovogodišnjoj GS.

”Ovakve situacije su, nažalost, još jedan dokaz nužnosti što skorijeg formiranja nove vlade, u skladu s rezultatima izbora od 11. juna, kako bi se dalje zlonamjerno ili, najblaže rečeno, nespretno djelovanje aktuelne vlade u tehničkom mandatu što prije spriječilo i prestalo s narušavanjem imidža naše države u svijetu”, zaključio je Ivanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve