Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Injac – Reintjes: Nastavak podrške Holandije evropskom putu Crne Gore

Zahvaljujem na podršci Holandije u ostvarivanju crnogorskih vanjskopolitičkih prioriteta, uz očekivanje da će ta podrška ostati konzistentna kada je riječ o evropskoj perspektivi Crne Gore i država Zapadnog Balkana, kazala je ministarka

Ministarka odbrane Olivera Injac, primila je danas novoimenovanog, nerezidentnog ambasadora Holandije u Crnoj Gori, Teodorasa Antoniosa Reintjesa.

Kako je saopšteno iz tog resora, Injac je izrazila zadovoljstvo dinamikom i razvojem odnosa dvije države u oblasti odbrane, te iskazala nadu da će se tokom ove godine saradnja i međusobna interakcija vratiti na period prije pandemije COVID-19, u cilju obnove i jačanja ustaljenih principa saradnje.

“Zahvaljujem na podršci Holandije u ostvarivanju crnogorskih vanjskopolitičkih prioriteta, uz očekivanje da će ta podrška ostati konzistentna kada je riječ o evropskoj perspektivi Crne Gore i država Zapadnog Balkana”, kazala je ministarka.

Reintjes i Injac

Injac se posebno osvrnula na značaj donacija Kraljevine Holandije u proteklom periodu, sa fokusom na MONDEM program, imajući u vidu važnost uništavanja viškova naoružanja, kao i na podršku u opremanju učionica za samostalno učenje stranih jezika pripadnika Vojske Crne Gore, dodaje se u saopštenju.

“Zadovoljan sam prijateljskim odnosima koje njeguju dvije države, i konstatujem da su oni dodatno osnaženi savezništvom u Alijansi.

On je istakao da će u fokusu njegovog mandata biti dalje unapređivanje saradnje u oblastima od obostranog interesa.

“Sagovornici su se saglasili da dvije države imaju zajedničke ciljeve i podudarne interese u domenu bilateralne agende, evropskih poslova i saradnje u multilateralnim strukturama, te izrazili obostranu spremnost za unapređenje saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve