Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

I Rusi znaju – Abazović u avgustu potpisuje ugovor sa Crkvom Srbije

Informativna agencija ''Красная Весна'' iz Moskve danas najavljuje kao završenu stvar da će, kako navode, ''Crna Gora potpisati ugovor sa SPC u avgustu''

Ruski mediji, pod Putinovom kontrolom, budno prate razvoj situacije oko najave potpisivanja „temeljnoga” ugovora između Dritana Abazovića, tj. Vlade Crne Gore i Crkve Srbije (SPC).

Informativna agencija „Красная Весна” iz Moskve danas najavljuje kao završenu stvar da će, kako navode, „Crna Gora potpisati ugovor sa SPC u avgustu”.

„Красная Весна” objavljuje današnju Abazovićevu izjavu da, kada se „zatvori ovaj proces dostavljanja mišljenja, možemo očekivati potpisivanje početkom avgusta. Nijesmo dogovorili datum, ali to je proces koji je doveden do kraja”.

Prije nekoliko dana, prenijeli smo sljedeću procjenu italijanskog vjerskog portala „SettimanaNews”:

“MOSKVA sa velikim interesovanjem gleda na konkordat u Crnoj Gori jer bi on predstavljao VAŽAN MEĐUNARODNO-PRAVNI PRESEDAN za pravno garantovanje veze sa Moskvom pravoslavnih crkava prisutnih u Ruskoj Federaciji suśednim zemljama, a koje pokušavaju da ostvare autokefalnost”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jesenjin
28.07.2022-15:25 15:25

Ha ha.Bas smijesno.Prvo,rusi imaju svoje odeljenje u okviru srpdke Bia- e.Drugo,srbija i entitet srpski.u bosni du yvrdjave i sayeliti ruski,isto kao belorusija.Trece,rudi imsju bazu u nisu grade u batajnici,a u trebinju hoce setodrom pa bazu. Posto nemaju para dodigu prevarom htio da parama Eu naoravi aerodrom.Zbog ukraine stalo,a probace to.Mislim da nece moci ….,