Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Huter: Crna Gora je kroz politike od 30. avgusta postala idealno tlo za hegemoniju davno uspostavljenih projekata

Huter kaže da je danas mnogo gore stanje nego što je bilo prije 30. avgusta 2020. godine

Već tri godine svjedočimo najvećoj društvenoj i političkoj krizi u Crnoj Gori, kazao je predsjednik OO DPS Cetinje Oskar Huter u emisiji “Pressing” Gradske TV.

Huter kaže da je danas mnogo gore stanje nego što je bilo prije 30. avgusta 2020. godine.

“Smijenjeni premijer (Dritan) Abazović će učiniti sve da produži makar dan da bude na tom mjestu. Vlada je duže u tehničkom nego što je bila u mandatu za koji je izabrana. Stožer te Vlade su partije koje su na ivici cenzusa. Ne samo da im je izglasano nepovjerenje, nego nemaju povjerenje ni onih koji bi trebalo da ih čine legitimnim – birača”, navodi Huter.

Vjeruje da će 11. juna doći do promjene vlasti na vanrednim parlamentarnim izborima.

“Crna Gora je kroz politike koje su sprovođene od 30. avgusta postala idealno tlo za hegemoniju davno uspostavljenih projekata”, ocjenjuje Huter.

Ističe da Cetinje decenijama predstavlja državotvornu politiku.

“Cetinje je uvijek pokazivalo i davalo smjernice kuda bi država treba da ide”, kaže Huter.

Prema njegovim riječima, predsjednik države Milo Đukanović je najbolji eksponent politike koja je djelovala emancipatorski.

“Siguran sam da naše društvo i dalje treba da sazrijeva u tom pravcu, a DPS kao najjača politička organizacija je dobar primjer kako se treba ponašati u svim slučajevima”, navodi Huter i dodaje da se ta partija ne bavi populizmom.

“Vjerujem da su građani shvatili da u lažnim obećanjima nema sreće i da ćemo morati da zasučemo rukave i popravimo sve što je degradirano i da ase vratimo na staze koje su bile dobro utabane prije 30. avgusta 2020”, poručuje Huter.

Politika Spajića i Milatovića, kaže Huter, koji su zastupnici projekta Otvoreni Balkan, projekta koji je u potpunoj suprotnosti sa putem ka Evropi, je paradoksalna.

“To je jedan paradoks, da se zovete Evropa sad, a da idete u Otvoreni Balkan koji isključuje evropski put Crne Gore. Mislim da neće doći do ostvarivanja tih projekata, koji su kamuflaža drugog naziva. Mi na Cetinju to zovemo “srpski svet” ili “Velika Srbija””, dodao je Huter.

Govoreći o Svjetskom danu slobode medija, Huter kaže da su mediji u Crnoj Gori slobodni.

“Ustvrdio bih da svjedočimo i brojnim medijima koji su kreatori politika i izlaze iz svojih okvira”, kazao je Huter.

Jedan od takvih medija je, smatra Huter, medij Vijesti, koji ima i svoju političku partiju.

“Čini mi se da su slobode krajnje dostupne svim medijima, da svi imaju prostora da kažu sve što hoće. Imamo ekstremnih primjera koji ne idu u prilog toj tezi, ali mislim da mediji u Crnoj Gori imaju sve svoje slobode”, dodao je Huter.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve