Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Hrvatski portal: Zna li Beroš tko je dama s kojom se susreo? ‘Ustaška krv je podivljala!’ Ministrica u jeku napada na Dubrovnik

-Poštovani mediji, uvaženi građani i građanke države Crne Gore, počela je svoje obraćanje ministrica koja se ubrzo ispravila pa izjavila kako će hrvatska donacija od 10 tisuća cjepiva za Crnu Goru biti vrlo značajna u procesu cijepljenja ondašnjeg stanovništva protiv covida-19.

Hrvatski portal dnevno.hr objavio je tekst povodom posjete crnogorske ministarke zdravlja Jelena Borovinić Bojović toj državi

Prenosimo kompletan tekst bez izmjena

Ovih se dana naš ministar zdravstva Vili Beroš srdačno susreo sa svojom crnogorskom kolegicom Jelenom Borinović Bojević koja je pažnju ukrala lapsusom na početku svojeg obraćanja predstavnicima medija u Zagrebu.

“Poštovani mediji, uvaženi građani i građanke države Crne Gore”, počela je svoje obraćanje ministrica koja se ubrzo ispravila pa izjavila kako će hrvatska donacija od 10 tisuća cjepiva za Crnu Goru biti vrlo značajna u procesu cijepljenja ondašnjeg stanovništva protiv covida-19.

”Donacija od 10 tisuća cjepiva bit će vrlo značajna u procesu masovnog cijepljenja koje se trenutno odvija u Crnoj Gori”, poručila je Borinović Bojević zahvalivši Berošu na velikoj prijateljskoj gesti i velikoj solidarnosti.

A da je Hrvatska doista bila solidarna prema svojim susjedima vidljivo je iz toga što je početkom svibnja deset tisuća cjepiva odlučila donirati Crnoj Gori i Kosovu, dok 30 tisuća cjepiva odlazi susjednoj Bosni i Hercegovini.

”Hrvatska je tako pokazala brigu za zemlje u okruženju. Nadam se da smo barem malo pridonijeli borbi protiv ove bolesti”, istaknuo je hrvatski ministar zdravstva koji se sa svojom kolegicom iz Crne Gore dotakao i Hrvatskog transplatacijskog programa, ali i potpisivanja memoranduma o suradnji dviju država koji bi omogućio crnogorskim liječnicima usavršavanje u Hrvatskoj. Bio bi to hvale vrijedan i tipičan diplomatski susret dvaju kolega da prije par godina dubrovački mediji nisu zgroženo pisali o Borinović Bojević u vrijeme kada je ona trebala preuzeti zdravstvo u Crnoj Gori. Tada su se naime prisjetili njenih napisa o napadima na Dubrovnik koji su u obliku pisma prenošeni u posebnom izdanju novine Pobjeda – Rat za mir 1991.godine, a koje je u to doba prenosio i crnogorski portal Standard.

“Crnogorke traže da se formiraju dobrovoljački odredi Pozovite i mene. Ne mogu a da vam se ne obratim u ovako teškim vremenima, kada čovjek nemilosrdno kolje čovjeka kao najkrvoločniju zvijer, a da ne osudim one koji su izbjegli vojnu obavezu i rezervu a jedu hljeb ove zemlje – proklet im bio! Ustaška krv je podivljala, to više nije krv čovjeka, to je zvjerska krv, pa apelujem da se najoštrije osude svi izdajnici i oni koji su odbili da ranjenom bratu pruže ruku pomoći, gledajući mu smrt pred očima. Prokleće ih njihovo potomstvo i kosti izmučenih duša ih u ime moje generacije da istraju u ovom surovom ratu jer pobjeda mora biti na strani pravde. Ponosim se svim dobrovoljcima iz Nikšića, Titograda i svih ostalih mjesta moje Crne Gore. Vjerujem da će djeca ponovo u miru ići u školu i da će se na njihovim crtežima, umjesto pušaka, tenkova i bombi, ponovo naći bezbrižna dječja mašta. Želim da ponovo zavlada ljubav i prestane rat. A ja sam samo jedna od hiljade mojih vršnjaka koja se boji, nada i moli za mir. Jelena Borovinić, učenica Titograd’’, napisala je 1991. godine ministrica s kojom se Beroš prisno podružio.

Inače je ova dama i u Crnoj Gori u središte pažnje dospjela kada se na Pulmološkom odjeljenju KC u Podgorici, gdje je ona načelnica, od koronavirusa liječio pokojni mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Zna li Beroš za ove istupe svoje kolegice i što o njima misli upitali smo i ministra, njegov odgovor objavljujemo po dospijeću.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cikoticka
26.05.2021-21:44 21:44

vuk dlaku mijenja ali cud nikad, opet bi ona skakala ali vikajuci ura a da tudja djeca pogibaju za “srpski svet”, malo morgen doktorice smrti

Primavera
27.05.2021-01:20 01:20

Važno je znati da HR nije darovala -njoj, nego građanima CG ! To je nakana i cilj. Iako i mene zanima šta će min. iz HR reći.

Cikota
27.05.2021-03:54 03:54

U pravu si sestro zbog ovakvih cetnika I cetnikusa Sam napusto zemlju vec 30 godina da nebih Isa na Dubrovnik da oslobadjam srblje ne kajem se Bio Sam u pravu opet se povampirili skoljena nakoljeno cetnik uvjek cetnik od deda docukun unuka