Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

HGI: Zaplovimo skupa ka mirnoj luci

Ovo su, kako navode iz partije, poruke koje su članovi HGI danas, uz predstavljanje detalja iz programa ali i zvuk dalmatinskih klapa, poslali Baranima i pozvali ih da im se pridruže u ostvarivanju ovog cilja

Uz podršku građana, pomoći ćemo Crnoj Gori da pronađe izgubljeni kompas i uhvati dobar vjetar kako bi nastavila pravim kursem tamo gdje joj je oduvijek i mjesto – na Mediteranu, u Evropi, na Zapadu, poručili su iz Hrvatske građanske inicijative (HGI).

“Hrvatska zajednica ispisuje istoriju države i kulture skupa s ostalim narodima Crne Gore već hiljadu godina, još od vremena Barske biskupije.  Namjeravamo da nastavimo da stvaramo povijest gradeći ljepšu budućnost za nove generacije i sve nacije. Zato je iznimno važno da na izborima odaberemo ljude koji svojim znanjem i idejama pripadaju suvremenom, razvijenom svijetu u kojem su čovjek i kvalitet života iznad svega”, poručuju iz HGI.

Ovo su, kako navode iz partije, poruke koje su članovi HGI danas, uz predstavljanje detalja iz programa ali i zvuk dalmatinskih klapa, poslali Baranima i pozvali ih da im se pridruže u ostvarivanju ovog cilja.

Na trgu Vladimira i Kosare, građanima su se obratili Darko Perić, član HGI i potpredsjednik HNV, Božo Šaltić i Matej Knezović, predstavnik Foruma mladih HGI.

Perić je podsjetio da je ovo podneblje prirodni dio zapadne civilizacije i da otuda dopiru vrijednosti koje svi volimo i dijelimo, počev od glazbe, pa do vladavine prava.

„U Baru postoji mala, ali izuzetno kompetentna skupina Hrvata koji su spremni da daju svoj ljudski i stručni doprinos razvoju našeg grada i cijele Crne Gore“, rekao je član HGI Božo Šaltić.

Matej Knezović je istakao suštinski značaj obrazovanja, čemu HGI godinama daje veliki doprinos, “omogućivši mladima školovanje ne samo u Crnoj Gori i Hrvatskoj, već i u svijetu.“

Skupu je, kako napominju, prisustvovao i predsjednik HGI Adrijan Vuksanović koji je pozvao Barane da “stanu na pravu stranu svijeta i zaokruže broj 2 na izbornom listiću”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve