Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Grubišić: Hrvatska će nastaviti da podržava Crnu Goru na putu EU integracija

Grubišić je na sastanku sa ministarkom javne uprave, digitalnog društva i medija Tamarom Srzentić istakao spremnost da doprinese unapređenju saradnje dvije države

Hrvatska će nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija, kazao je ambasador te zemlje Veselko Grubišić, dodajući da je Hrvatska od velike važnosti za nastavak evropskog puta Crne Gore.

On je na sastanku sa ministarkom javne uprave, digitalnog društva i medija Tamarom Srzentić istakao spremnost da doprinese unapređenju saradnje dvije države, posebno u oblasti prenošenja iskustava u oblasti reforme javne uprave kroz realizaciju zajedničkih programa i projekata, te digitalizacije javnih usluga.

”Grubišić je pozdravio aktivnosti na planu izgradnje moderne i efikasne javne uprave u Crnoj Gori, te izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da Hrvatska svojim iskustvima pruži podršku na planu unapređenja efikasnosti i pristupačnosti javne uprave i poboljšanja kvaliteta javnih usluga kroz modernizaciju i inovacije u javnom sektoru”, saopšteno je nakon sastanka.

Srzentić je zahvalila na podršci Republike Hrvatske i predstavila prioritete u radu ovog resora i aktivnosti u okviru procesa reforme javne uprave koji treba da obezbijede povećanje zadovoljstva građana i povjerenja građana u rad javne uprave.

”Fokusiraćemo se na one aktivnosti koje će obezbijediti veću pristupačnost i uključenost građana u rješavanje problema putem novih tehnologija”, rekla je Srzentić.

Ona je navela da je članstvo Hrvatske u EU i iskustvo koje je imala na putu integracija, kao i u oblasti reforme javne uprave i digitalne transformacije, od velikog značaja za Crnu Goru.

Grubišić je čestitao ministarki Srzentić stupanje na dužnost i izrazio zadovoljstvo tradicionalno prijateljskim odnosima Crne Gore i Hrvatske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mio
19.12.2020-07:24 07:24

DA, CRNU GORU treba podzavati ako ne ekonomski onda moralno odakle bio na planeti!
Meni je na ne neki nacin posle Hrvatske (koja je zemlja koja mi je dala sansu da zivim dalje bez da budem guran u srpski fasizam)!
Dug zivoit Hrvatske i Crne Gore!