Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Grlić Radman: Spajić je proevropski političar, očekujemo da se Vlada formira što prije

''Hrvatska kao članica EU i NATO saveza želi stabilnu i sigurnu Crnu Goru proevropski orjentisanu''

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman saopštio je danas da Hrvatska kao članica EU i NATO saveza želi stabilnu i sigurnu Crnu Goru proevropski orjentisanu, prenosi Pobjeda.

“Mi smo saveznici kao NATO članice tako da što se tiče Hrvatske tu će Crna Gora dobiti uvijek hrvatsku pomoć. Isto tako podržavamo mandatara za sastav nove Vlade Crne Gore Milojka Spajića, to je proveropski političar i očekujemo da se Vlada formira što prije . Takođe nam je drago da crnogorska politička elita vodi računa o Hrvatskoj nacionalnoj zajednici u Crnoj Gori, tako da se nadamo da će i u sljedećem sazivu Vlade naš gospodin Adrijan Vuksanović koji je i član narodne skupštine, dobiti ministarsko mjesto”, rekao je novinarima Grlić Radman  nakon obilježavanja 32 godine od uspostave logora Morinj.

Na pitanje novinara o škloskom brodu Jadra , hrvatski ministar je ponovio, da to pitanje u principu ne bi trebalo biti sporno, te da je potrebno samo malo dobre volje i da se nada da će u duhu dobrosusjedskih odnosa Hrvatska dobiti natrag svoj brod.

“Hrvatski školski brod Jadran je građen na inicijativu Jadranske straže, znači Hrvata iz Dalmacije, plaćen je, izrađen je u Hamburgu, projektant je bio Josip Škarica, Hrvat iz Rijeke. 1933.godine je došao u Split i to je bilo njegovo prvo uplovljavanje u matičnu luku. Tamo je upisan, zanči u matičnu luku, ali je bio i upisan u sve flotne liste svih hrvatskih luka na Jadranu. Išao je redovno na manje, srednje i veće remonte, slučajno je 1990. godine u listopadu mjesecu završio na remontu u Tivtu i tu je ostao. Da recimo tada nije otišao na remont u Tivat niko ne bi pitao gdje je školski brod Jadran jer svi su znali po tradiciji i istoriji da on pripada Lori. Tako da se ja nadam da će nova Vlada Crne Gore u duhu dobrosusjedskih odnosa uraditi nešto i da ćemo dobiti taj brod natrag”, kazao je Grlić Radman.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
29.09.2023-15:47 15:47

…HR nam je uvijek bila prijateljska zemlja ,neko žaljenje kao građanin ,što nijesmo naučili nista od istorije sa susjedima -sto tacnije od strasne 1918 godine ,nijesmo korigovali “bratske”odnose sa opakim sjevernim susjedom i okrenuli se njima HR kao pouzdanim susjedima…zlo smo i sramno napravili ‘90 pohodom na DU ,pljackom i dr.pa kao građanin smatram i da taj “jedrenjak” mogao bi biti poklon ,vracen HR uz lijepe želje…i NAŠ Njegos ih je pomenuo u G.V. “kao hrabre Hrvate” A I.Mestrovic nam je izradio sjajan projekat Mauzoleja -sa puno ljubavi i postovanja prema besmrtnom Njegosu …