Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Greminger sa Brajovićem: Izborno zakonodavstvo što prije unaprijediti

Greminger je rekao da će OEBS nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u sprovođenju ključnih reformi i izrazio očekivanje da će svi politički subjekti doprinijeti da se aktivnosti na unaprjeđenju izbornog zakonodavstva završe što prije

OEBS veoma cijeni posvećeno učešće Crne Gore i predsjednika Skupštine lično u aktivnostima ove organizacije, a ozbiljnost u razmatranju preporuka vezanih za unaprjeđenje izbornog procesa može biti primjer drugim državama, istakao je generalni sekretar OEBS-a Tomas Greminger na sastanku u Skupštini sa predsjednikom Ivanom Brajovićem.

Greminger je rekao da će OEBS nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u sprovođenju ključnih reformi i izrazio očekivanje da će svi politički subjekti doprinijeti da se aktivnosti na unaprjeđenju izbornog zakonodavstva završe što prije.

Prema riječima Brajovića, Crna Gora nastoji da dostigne da svaki naredni izborni proces bude sproveden u još boljem ambijentu.

On je podsjetio da je krajem prošle godine formiran privremeni Odbor za unaprjeđenje izbornog zakonodavstva, kako bi poslanici vladajuće većine i opozicije sa nevladinim organizacijama i akademskom zajednicom sveobuhvatno unaprijedili izborni ambijent.

Brajović i Greminger, koji su se danas sastali treći put, saglasili su se da u Crnoj Gori postoji živopisna medijska scena, kao i da reforme medija i bezbijednost novinara i dalje treba da budu visoko na listi prioriteta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve