Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Građanska inicijativa 21. maj: Mrziteljska politika vlasti direktno vodi u sukobe i netrpeljivosti

''Ovim su Vlada kao i resorna ministarka, koja je očigledno osvetnički raspoložena, poslali diskriminatorsku i politički neprihvatljivu poruku usmjerenu protiv slobode mišljenja i crnogorskog kulturnog identiteta'', poručuju u saopštenju

Višemjesečnim obustavljanjem tekućeg finansiranja Fakulteta za crnogorski jezik i književnost i obustavom isplate naknada istaknutim kulturnim stvaraocima Vlada je otvoreno promovisala politički revanšizam i istovremeno prekršila Zakon o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

“Na ovaj način, Vlada je izazvala opravdani gnijev nastavnog osoblja i studenata FCJK, kao i razumljivi revolt korisnika zakonito stečenih naknada. Ovim su Vlada kao i resorna ministarka, koja je očigledno osvetnički raspoložena, poslali diskriminatorsku i politički neprihvatljivu poruku usmjerenu protiv slobode mišljenja i crnogorskog kulturnog identiteta”, poručuju u saopštenju.

Posjećaju aktere vladdajuće većine, da je FCJK dao presudan doprinos afirmaciji crnogorskog jezika.

“Zato želimo da podsjetimo novu vlast, koja se sve više otuđuje od Crne Gore, da je FCJK dao presudan doprinos međunarodnoj afirmaciji i standardizaciji crnogorskog jezika. Kao i da istaknemo da mrziteljska politika vlasti, koja je duboko uronjena u anticrnogorsku političku i duhovnu praksu, direktno vodi u sukobe i netrpeljivosti”, zaključuju iz GI 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve