Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

GP URA: Lazović da ne plaši institucije koje zahvaljujući Abazoviću konačno sprovode pravdu

Napominju da ostaje da se vidi da li će mafija u narednom periodu naći saučesnike u izvršnoj vlasti

Iz Građanskog pokreta URA reagovali su na optužbe Zorana Lazovića na račun Dritana Abazovića u kojima kaže da će “premijer Crne Gore biti odgovoran ako se njemu nešto desi”. Lazoviću su iz GP URA poručili da “Abazovića neće i ne može uplašiti, ali i da ne prijeti i ne straši institucije koje sprovode pravdu”.

,,Neka se ugleda na sve dobronamjerne građane koji se raduju ruci pravde”, navode.

Podsjećaju da je javnosti poznato da je Abazović, kažu, “čovjek zbog kojeg Zoran Lazović i njemu slični više ne vjeruju u institucije sistema”.

,,Pipci kriminalne hobotnice u instituticijama su svakoga dana sve kraći, a time i povjerenje Lazovića, po njegovom sopstvenom priznanju, u te institucije sve manje”, navode iz GP URA.

Kako su istakli, donošenjem izmjena Zakona o tužilaštvu, tzv. “Dritanovog zakona, omogućene su promjene u tužilaštvu”.

,,Zbog tih promjena više na čelu Specijalnog državnog tužilaštva nemamo Milivoja Katnića, kuma Zorana Lazovića, a uz to imamo i specijalnog državnog tužioca Sašu Čađenovića u pritvoru, pokrenute postupke protiv Vesne Medenice i Blaža Jovanića, to su ljudi i institucije kojima je Zoran Lazović vjerovao. Uz to, imamo i svakodnevno čišćenje policije od kadrova povezanih sa kriminalnim klanovima, što očigledno dodatno pričinjava nervozu svima koji su u prethodnih 30 godina bili sudionici u kriminalnim aktivnostima. Točak pravde je pokrenut, čini se nezaustavljivo, iako nam je jasno da Zoran Lazović i njemu slični će učiniti sve da ga zaustave kao što su to pokušavali i do sad, ali za to nijesu mogli naći saučesnike u vlasti na čijem čelu se nalazio Dritan Abazović, koji je svaki put pojedinačno imenovao ljude koji se nalaze na čelu organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori i dostavljao dokaze tužilaštvu o njihovim kriminalnim radnjama, čime se suprostavio najozloglašenijim ljudima u Crnoj Gori bez trunke stranha iako mu je bezbjednost zbog svega toga u više navrata bila ugrožena”, kazali su iz GP URA.

Napominju da ostaje da se vidi da li će mafija u narednom periodu naći saučesnike u izvršnoj vlasti.

,,Iskreno vjerujemo da će, ako se to i desi, građani i građanke Crne Gore znati da to brzo kazne, jer pravda nema alternativu ako želimo da Crna Gora nastavi dalje da se razvija u interesu svih građana, a ne da bude u službi kumova i prijatalja koji su Crnu Goru ojadili milijardama eura”, zaključuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
14.07.2023-14:15 14:15

URA će zhvaljujući svojim potezima zavmijeniti mjesto sa mlađim Lazovićem. Curiculum vitae…