Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Vučićev režim nije adresa za balansiranu primjenu potpisanih sporazuma i međusobno srpsko-kosovsko priznanje

"Vašington i Brisel što prije stave tačku na Vučićevu agresivnu, nacionalističku i demagošku politiku"

Teroristički napad na kosovsku policiju, ubistvo kosovskog policajca i likvidacija četiri i hapšenje šest napadača govori o opasnoj eskalaciji nasilja na sjeveru Kosova, saopšteno je iz GI 21. maj.

Osim što, kako navode, ovaj prijeteći događaj svjedoči o višegodišnjoj pogrešnoj politici Zapada koja je pokušavala da odobrovolji šešeljevskog predsjednika Srbije, još jednom se potvrđuje da Vučićev režim nije adresa za balansiranu primjenu potpisanih sporazuma i međusobno srpsko-kosovsko priznanje.

“To je još izvjesnije nakon Vučićeve lažne retorike i notorne nacionalističke patetike povodom oružanih sukoba u selu Banjska”, kažu u saopštenju.

Konačno, za sve u regionu koji odlično poznaju suštinu i mehanizme velikosrpske politike nije, kažu, iznenađenje ovo što se sada dešava na Kosovu.

“Podsjećamo da je Miloševićeva politika državnog terora i etničkog čišćenja dovela do odvajanja Kosova od Srbije i da na tragu te politike nije moguće graditi miroljubive i produktivne srpsko-albanske odnose. Zato je važno da Vašington i Brisel što prije stave tačku na Vučićevu agresivnu, nacionalističku i demagošku politiku”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve