Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

GI “21. maj”: Vlada ne procesuira divljaštvo kad ga sponzoriše SPC

Kako tvrde, ekstremno-desna mizogina ideologija koju su generisali u SPC, ogleda se i u prijetnjama novinarki Slavici Kruščić

Sinoćnje nasilje na ulicama Podgorice, napad na aktivistkinje, dokaz je da su politička okupljanja koja organizuje srpska crkva skoro uvijek bezbjednosni rizik. Razlog tome je jer su politićki događaji koji oni sponzorišu uvijek sa ekstremno-desnom ideološkom pozadinom – saopšteno je iz Građanske inicijative “21. maj”.

Kako tvrde, ekstremno-desna mizogina ideologija koju su generisali u SPC, ogleda se i u prijetnjama novinarki Slavici Kruščić.

– Ovoga puta povod je bio “dokumentarac” propagandiste i skandal majstora Borisa Malagurskog. Film koji je protjeran iz bioskopa u njegovoj rodnoj Subotici, sada se šeta od grada do grada u Crnoj Gori uz pomoć crkve i ponegdje lokalnih vlasti, izazivajući proteste. Da je sreće ovaj bi čovjek bio persona non grata ovdje, kao što je već to slučaj na Kosovu – navodi se u saopštenju koje potpisuju Miodrag Živković, Ljubomir Filipović, Rade Bojović.

Oni tvrde da je “napad na aktivistkinj i same policijske službenike”, dokaz da Vlada ima ozbiljan problem da procesuira “divljaštvo onda kada je ono sponzorisano od strane srpske crkve”.

– GI 21. maj, čije su istaknute funkcionerke sinoć bile među napadnutim feministkinjama, u najskorije vrijeme će podnijeti krivičnu protiv onih koji su prijetili i napadali učesnice u performansu – navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve