Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

GI 21. maj: Spajić natjerao ruske obavještajne službe da prasnu od smijeha

Oni su poručili da umjesto što Spajić "priča bajke, pritom znajući da tzv. Ibar ne može ispuniti, treba da otvoreno kaže da se nada da će nam Brisel progledati kroz prste zbog svojih spoljnopolitičkih interesa".

Premijer Milojko Spajić juče je na sjednici spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta izjavio da ruski uticaj nikada nije bio manji u Crnoj Gori, što je natjeralo ruske obavještajne službe da prasnu od smijeha, saopšteno je iz Građanske inicijative (GI) 21. maj.

Oni su dodali da je pritom, prećutao opaske na račun predsjednika Skupštine Crne Gore i lidera Nove srpske demokratije (NSD) Andrije Mandića, i kako su kazali njegove velikosrpske politike preko koje zvanična Moskva i djeluje na Balkanu.

“Ostaje još samo da završi najavljenu rekonstrukciju Vlade pa će se lično uvjeriti kako izgleda ‘minijaturni’ Putinov uticaj na crnogorsku državnu politiku. Usput, neka nastavi sa kompromitujućim aktivnostima svojih funkcionera pa će dodatno ‘ojačati’ proevropsku politiku. Primjera radi, neka njegova ministarka Gorčević nastavi sa traženjem podrške od Orbanove Mađarske koja je najomrznutija članica EU i ujedno prokazani advokat ruskih interesa i notorni podržavalac antievropske Vučićeve politike. Ili, neka njegov poslanik Čarapić nastavi da bude ‘proevropski’ i ‘junački’ uzdržan kao u slučaju izjašnjavanja u vezi sa prijemom Kosova u Savjet Evrope. Tek da ne spominjemo Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) koja je Spajića i dovela na vlast, a svako ko išta zna o toj crkvi poznato mu je da ruski obavještajci najproduktivnije djeluju preko srpskih episkopa i popova”, kazali su iz GI 21. maj.

Oni su poručili da umjesto što Spajić “priča bajke, pritom znajući da tzv. Ibar ne može ispuniti, treba da otvoreno kaže da se nada da će nam Brisel progledati kroz prste zbog svojih spoljnopolitičkih interesa”.

“I mi se nadamo da će evropski lideri pogurati Crnu Goru prema EU, baš kao što znamo da to najmanje zavisi od ‘zasluga’ Spajićeve vlade”, zaključuje se u saopštenju GI 21. maj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve